En af de helt store ting i mobilverdenen lige nu er LTE- eller 4G-teknologi, der byder på svimlende høje hastigheder. Derfor håber mange på, at den næste iPhone vil få LTE-understøttelse. Det virker dog ikke realistisk. Et er at selve netværket nærmest er ikke eksisterende de fleste steder, noget helt andet er, at Apple vil få ualmindeligt svært ved at få integreret LTE rent teknisk og økonomisk i iPhonen.

iSuppli har kigget på indmaden i en Android-modil og regnet ud, at LTE i iPhonen vil koste omkring $40. Det lyder ikke af meget, men når iPhone 4 kun koster $188 (og Verizon-modellen kun $177), er en merpris på $40 pludselig ret stor - faktisk over 20%. Det er yderst tvivlsomt, om kunderne er villige til at betale 20% mere for deres iPhone, fordi den har LTE-understøttelse. Eneste andet alternativ er, at Apple skærer ned på deres profitmargin, hvilken nok heller ikke er realistisk. Uanset hvor realistisk det så end er, så kan det dog lade sig gøre, hvis ellers ønsket er stort nok.

Værre ser det ud med det tekniske. De nuværende LTE-chips er simpelthen så store og strømkrævende, at de ikke ville kunne integreres i den nuværende iPhone 4. Det ville med andre ord kræve en større iPhone at få plads til LTE og samtidig ville batteritiden falde betydeligt. Apples økonomidirektør, Peter Oppenheimer, har da også udtalt, at "første generation af LTE tvinger os til at lave en masse designændringer i vores telefon, og nogle af dem er vi ikke villige til at lave". Dermed siger han også, at selvfølgelig kan det lade sig gøre, men ikke inden for rammerne af det en iPhone er.

Vi skal derfor ikke forvente, at iPhonen får LTE før næste generation af LTE-chips er på gaden en gang i 2012. Spørgsmålet er også, hvor stor en hastighed man har behov for på en mobil enhed som iPhonen (hvis ikke man bruger dem som modem for en computer).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.