Som det måske er læserne bekendt arbejder flere hundrede Apple-ansatte på et hemmeligt projekt kaldet Titan. Eftersigende skulle Titan dække over udviklingen af en muligvis selvkørende elbil. Projektet har til huse i en industribygning i Sunnyvale når Cupertino i Silicon Valley.

Det er dog ikke det eneste hemmelige projekt Apple har gang i. Silicon Valley Business Journal har fundet ud af, at Apple har købt en lang række industrifaciliteter i området. Oplysningerne stammer fra nogle godkendelser og plantegninger hos det lokale bystyre.

Hemmelige projekter opkaldt efter græske guder

De fleste bygninger eller projekter har kodenavne hentet fra den græske mytologi ligesom Titan, der jo referer til en bestemt gruppe guder kalder Titanerne. Der er eksempelvis bygninger der hedder Zeus, Medusa, Pegasus og Athena. Da de alle i mytologien er direkte relateret til Titan, er de formodentligt også alle relateret til bilprojektet. Navnene knytter altså de forskellige projekter og ejendomme sammen, og giver måske også hints om hvor de vigtigste ting foregår alt efter gudernes betydning og tilhørsforhold i det antikke Grækenland.

De græske navne siger ikke så meget om hvad konkret foregår de forskellige steder. Det gør til gengæld betegnelserne på de enkelte rum i bygningerne. Af dem fremgår det, at bygningerne er spækket med avanceret udstyr relateret til bilindustrien.

Lyder som et autoværksted

I en bygning kaldet "Rhea - en græsk titan og mor til Zeus - er der eksempelvis rum med betegnelser som "lube bay," "wheel balancer," "tire changer" og "wheel sensor." Alle rum man ville finde i et autoværksted. En anden bygning har netop kodenavnet Zeus, og har betegnelsen "interim lab", altså et midlertidig laboratorium. Af papirerne fremgår det, at Apple vil bygge et 4 meter høj sort plastikindhegning om service-gården for at skærme af for nysgerrige blikke. En tredje bygning er opkaldt efter Zeus' datter Athena. Det er ukendt, hvad den skal bruges til, men det fremgår at den skal gennemgå en større reetablering. Ejendommen har sidst været brugt til produktion af halvledere. Her er altså tale om tre bygninger opkald efter guder, der er i direkte slægtskab med hinanden.

Yderligere to bygninger er opkaldt efter græske guder. Den ene hedder Pegasus, og her vil Apple rive det indre ned og opbygge en ny testfacilitet. Den anden hedder Medusa, og har rum med betegnelser som "spray room" og "metal / machine room." Igen noget der kunne relatere sig til produktion af biler. Af papirerne fremgår også nogle godkendte kemikalier, som Apple skal bruge. De bærer navne som "Turtle Wax Bug", "Tar Remover" og "Bondo Body Filler". Det er også interessant at Medusa indeholder to rum benævnt "eye tracking" og "vision lab". Det kan dække over mange ting. Måske udvikling af en teknologi, der skal sikre at fodgængere har øje for en (lydløs) elbil, eller teknologi der skal sikre at føreren i bilen er opmærksom, så han kan gribe ind i en nødsituation?

Ingen tvivl - Apple arbejder på en bil

Ud over bygningerne med græske gudenavne, er der en række bygninger med andre navne. Også disse indeholder udstyr eller faciliteter relateret til bilindustrien.

Der kan nu ikke længere være nogen tvivl. Apple må være ved at udvikle en bil. Der har tidligere været spekuleret i, at bilprojektet kunne være en udvidet udgave af CarPlay. Til det er der dog næppe brug for grej til afbalancering af hjul på en bil eller et rum til spraymaling.

Artiklen i Silicon Valley Business Journaler kun for betalende abonnementer, men der er billeder af alle bygningerne som en kort beskrivelse af hvad Apples planer er med dem.

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner