LightStrips og LivingColors Bloom til Philips Hue
Jeg har nu benyttet LightStrips og LivingColors Bloom siden udgangen af August måned. Da vi her i vintermånederne, har flere mørke end lyse timer, er det vist på tide jeg deler mine erfaringer, med jer trofaste læsere af Hue-bloggen.
Begge produkter er en del af Philips Hue familien, og derfor fuldt ud kompatible med Philips Hue App, og de mange 3. parts App's der er at finde i App Store.
Fælles for dem begge er, at de ligesom de øvrige venner af Hue familien, kan vise op mod 16 millioner forskellige farver.
LightStrips og LivingColors Bloom tilsluttes en 230V stikkontakt. Modsat de oprindelige Hue pærer, så husker både LightStrips og LivingColors Bloom den seneste indstilling, såfremt der bliver afbrudt for strømmen. Man kan derfor godt sætte farven til f.eks. rød, slukke på afbryderen, og når der atter tændes for kontakten vil den valgte farve stadigt være rød.
Det gælder dog ikke hvis enheden ikke er aktiv/tændt i Bridgen. Er det tilfældet vil enheden i stedet skifte mellem forskellige farver i løbet af få sekunder, for herefter at slukke. Vil man atter have lys i enheden, er der ikke andet at gøre end at tænde den via App'en.
LivingColors Bloom:
Det første der slog mig da jeg åbnede æsken, var at lampen var noget mindre end jeg havde forestillet mig. Den er skråstillet og udformet således at den skal stå og lyse ind mod og opad en væg. Ledningen bliver ført ud via et lille hak i foden fortil, og det ser derfor "tosset" ud hvis lampen ikke vender ind mod væggen. Det er desuden ganske tydeligt at se, at lyset bliver sammensat af flere dioder, såfremt man kigger direkte ind i lampen forfra. Personligt har jeg svært ved at finde anvendelse for LivingColors Bloom. Nuvel det er en komplet lampe, der er let at flytte rundt efter behov, men hvor tit har man behov for det i praksis? Den vil være fin som natlampe på børneværelset, og man kan sætte den til langsomt at skrue op for lyset om morgenen, så børnene får en blid opvågnen.
LightStrips:
LightStrips er henvendt til dem der gerne vil lege og være kreative med lysesætningen. Det består af et bånd med LED pærer i 2 meters længde, der kan bøjes og afkortes efter behov, og f.eks. klistres op under en bordplade som effektlys. Det er ikke meningen at båndet skal ligge synligt, og det er da også kun få mm. tykt, er dermed let at gemme af vejen. I hele båndets længde, er der påsat nogle 3M klæbepuder, beregnet til fastgørelse af båndet til det valgte emne. Da 3M klæbepuderne er kendt for deres gode klæbeevne, vil jeg anbefale at man er helt sikker på hvor man ønsker båndet placeret, inden man sætter det fast med klæbepuderne.
På båndet er der nogle markeringer, der viser hvor man må klippe, såfremt man ønsker at afkorte eller forlænge båndet. Lad os antage at man vil have båndet siddende oppe under en bordplade, og have det til at knække 90 grader omkring at hjørne. Da båndet ikke tåler så kraftige buk sidevers, kan man i stedet klippe båndet ved markeringen, og lodde nogle ledninger imellem de 2 stumper. Der er nogle der har eksperimenteret med, at udskifte båndet med 5 meter lavpris LED bånd med held. Det er dog ikke sikkert at strømforsyningen kan holde til det, og garantien ryger helt sikkert, så det bør man afholde sig fra.
Man kan skabe nogle rigtigt flotte lysscenarier med LightStrips og produktet er bestemt anbefalelsesværdigt.
Såfremt nogle af jer læsere har spørgsmål omkring de ovennævnte produkter, så smid gerne en kommentar nedenfor, så vil jeg gøre hvad jeg kan for at besvare disse.
Jeg kan tilføje at jeg netop har fået 9 stk. Philips Hue GU10 pærer ind ad døren, så dem skal jeg nok omtale, når jeg har gjort mig mine erfaringer med dem.
Philips Hue kan købes i Apple Store
Startsæt m. 3 pærer - 1.490 kr
Ekstra pære - 479 kr
Startsæt m. 3 pærer (GU10-fatning) - 1.490 kr
LightStrips - 669 kr
LivingColors Bloom - 669 kr