Det hele blev sat i gang af en enkelt video på YouTube (se ovenfor), hvor en nybagt iPhone 4-ejer viste, at signalet gik fra fem pinde til en enkelt eller slet ingen, hvis han tog iPhonen i hånden i forhold til, når den lå på et bord. Det satte med det samme skriverierne i gang i en del medier. Jeg har også fået en del tips om dette, men helt bevist har jeg trukket den lidt i forhold til at skrive om det. Ikke fordi det er noget der skal skjules, men for lige at se tiden an og ikke ukritisk skrive en historie, bare fordi en enkelt eller to har dårlige erfaringer. I sig selv er det jo ingen historie, at en enkelt bruger oplever dårligt signal. Men mere skal der åbenbart ikke til, før specielt iPhone-kritiske medier slår til.

Nu er der således gået nogle timer i USA og erfaringer begynder at danne er tydeligt billede. Nu er der med andre kød på historien, og nogle interessante observationer, der ikke er kommet med i de første historier. Gizmodo har indsamlet en lang række videoer fra folk, der oplever problemet. Om der skal lægges noget specielt i, at det lige præcis er Gizmodo, der lægger navn til de dårlige nyheder, som nogen ellers har spekuleret i, tror jeg ikke.

Men billedet er tydelig. For det første er det ikke alle der oplever problemerne. Hvor mange der gør og hvor mange, der ikke gør, er selvsagt umuligt at sige noget om. De fleste videoer viser problemet, mens et mindretal ikke gør. Men som altid, er der en tendens til, at dem med problemer oftere lufter deres meninger eller erfaringer, end dem der er tilfredse. Det er derfor umuligt at sige om det er 1%, 10% eller 90% der oplever problemet.

Det er en kortslutning, der er problemet

Den anden interessante ting er, at nogle af iPhone 4-brugerne har været så systematiske i deres test, at de har fundet ud af, at problemet kun opstår, når man forbinder den nederste og den venstre af de to metalstykker, der udgør kanten. Rører man kun en af delene eller en anden kombination, falder signalet ikke. Ydermere, har har nogle fundet ud af, at det ikke spiller nogen rolle om man forbinder de to dele med hånden eller med et stykke metal (for eksempel en nøgle). Det kunne med andre ord tyde på, at der ikke er en simpel forstyrrelse eller dæmpning af signalet fra en hånd, der er problemet. Noget som en dansk forsker ellers for nylig forudsagde (kilde).Det er snarere en form for kortslutning. Eller måske en kombination af dæmpning og kortslutning. Hvis det er en kortslutning, der er skyld i problemet, vil det givetvis kun optræde, hvis man holder iPhonen på en bestem måde, noget der også bekræftes i det problemer er mest udtalt, når man holder iPhonen i venstre hånd.

En ting, som jeg slet ikke har set diskuteret er, om det måske er en fejl i iOS 4, der er skyld i problemet. Jeg synes nemlig at mit signal er blevet dårligere efter opdateringen, så en bug i softwaren kunne også være en del af forklaringen.

Under alle omstændigheder er antallet af folk der har oplevet signalproblemerne så stort, at Apple næppe kan ignorere det. Om det så kan reddes med en softwareopdatering eller om der skal mere drastiske ting til, vil tiden vise. Måske kan det lige frem vise sig, at være en fordel, at iPhone 4 først kommer til Danmark om nogle uger.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.