Snart koster Apples dominans på smartphonemarkedet måske endnu en producent livet. LG overvejer i hvert fald at trække stikket helt og holde op med at producere telefoner. I 23 kvartaler i træk har LG's mobildivision leveret underskud på underskud. Det betyder altså, at det er seks år siden, LG sidst tjente penge på at sælge mobiltelefoner. I hele perioden har LG tabt hvad der svarer til 28 milliarder kroner. Det siger sig selv, at det ikke kan blive ved.

LG's topchef, Kwon Bong-Seok, der tiltrådte i januar 2020, lovede den gang at få vendt skuden, men nu erkender han, at det ikke er muligt. Tiden er kommet til at tage en velovervejet beslutning om, hvad der er det bedste at gøre. I en besked til de ansatte fortæller han, at alle muligheder derfor nu bliver overvejet. Dette inkluderer en frasalg af mobildivisionen, nedskalering eller en regulær tilbagetrækning fra markedet.

LG har lavet fornuftige telefoner i mange år, men uden den helt store gennemslagskraft hos køberne. Ingen af deres telefoner er således blandt de mest 100 populære telefoner blandt danskerne i øjeblikket. Mest iøjefaldende er den særprægede T-formede LG Wing.

Prissammenligning i samarbejde med PriceRunner

Scroll ned for at se kommentarer