Allerede inden den såkaldte 4K-opløsning for alvor er slået igennem, er der nu rygter om at Apple vil lancere en iMac med 8K-opløsning. Det er skærmproducenten LG, der nævner det på deres blog, hvilket jo øger troværdigheden af rygtet en hel del. Ifølge LG vil Apple lancere en iMac med en ny 8K-skærm senere på året. Siden offentliggørelsen af udtalelsen, har LG dog fjernet den igen fra hjemmesiden.

8K refererer til størrelsesordene af pixels på den vandrette led af skærmen. Typisk vil en skærmopløsning på 8K svare til 7.680 × 4.320 pixels, hvilket er fire gange så høj som HD på hver led. Traditionelt svarer HD-opløsning til 1.920 x 1.080 pixels. Da det har omkring 2.000 pixel vandret kunne man kalde det 2K. 4K kunne så have 4.096 x 2.160 pixels, hvilket er meget brugt i filmindustrien. I øjeblikket er Apples højeste opløsning for iMac'en 5K (5.120 x 2.880 pixels).

Teknisk er der intet til hinder for, at man kunne lave en skærm med 8K-opløsning, men spørgsmålet er, hvor meget mening det giver. Allerede med 4K-opløsning er pixeltætheden så høj, at man på almindelig betragtningsafstand ikke kan se de enkelte pixels, og dermed ikke kan se forskel på 4K og 8K.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.