Nu nærmer tiden for Apples iPhone-event sig. Derfor har vi lavet en oversigt over de mange rygter og spekulationer. Vi har samtidig givet hvert rygte en bedømmelse i forhold til, hvor sandsynligt vi vurderer det er. Apple indkalder ikke til et iPhone-event uden at præsentere en ny iPhone. Herom er der ingen tvivl, så det vil vi slet ikke begynde at give sandsynligheder på. Tvivlen går mere på, hvordan den kommer til at se ud, samt hvilke opgraderinger og nye funktioner, den får. Hvad den kommer til at hedde er også et spørgmål, der har været genstand for en del debat.

Hvad tror du? Deltag i debatten neden for.

Navnet bliver iPhone 5

Der har virkelig været megen debat om, hvorvidt den nye iPhone kommer til at hedde 4S eller 5. I virkeligheden kan det jo være underordnet, hvad navnet bliver, hvis bare indholder er i orden. Vi vil alligevel lægge hovedet på blokken og vurdere, at der er en smule større sandsynlighed for at det bliver iPhone 5. Noget i retning af 60% og derfor 40% på iPhone 4S. Så er vi vist næsten helgarderet her. Derudover er der jo den mulighed, at Apple lancerer to modeller, så vi både får en iPhone 4S og en iPhone 5.

Redesign

Her er vi igen meget i tvivl. Vi har set et hav af cases, der hævdes at være til en redesignet iPhone, men nogle egentligt beviser i form af billeder har vi ikke set. Apple har selv lækket ikoner, der peger i begge retninger, men ellers har de hentydninger, vi har der fra, været entydigt i retning af en iPhone med samme design som iPhone 4. Vi vover dog pelsen og tror dog på, at der kommer en redesignet iPhone, der adskiller sig fra den nuværende i størrelsen, materialer eller form.

Større skærm

Hænger naturligvis sammen med et redesign, da skærmen ikke kan blive ret meget større i praksis uden at det kræver en større iPhone.

A5-processor

iPhonen skal have nogle flere muskler, det er der ingen tvivl om. Uanset om Apple lancerer en redesignet iPhone eller "blot" en opgradering af iPhone 4, så kommer der en kraftigere processor i.

1GB RAM

I samme ombæring ville det være naturligt at opgradere mængden af RAM til 1GB.

Mulighed for 64GB hukommelse

Det ville være logisk, hvis Apple kom med en 64GB-udgave af iPhonen. Man har længe kunnet få en iPod touch med 64GB og iPad 2 kan også fås med 64GB.Nu er det vist iPhonens tur.

8-megapixel

Rygterne om et kamera med en opløsning på 8 megapixel har lydt længe. Det er en ukompliceret opgradering, der bare sker for at fælge med udviklingen.

Understøttelse af alle netværk

På nuværende tidspunkt har Apple to forskellige telefoner til de to dominerende netværk. Det giver god mening at næste model understøtter begge teknologier. Ikke mindst fra Apples side, da de så kan halvere antallet af modeller, der skal produceres og lagerføres.

4G-teknologi

Vi får næppe 4G-teknologi at se i den nye iPhone. Apple har tidligere meldt ud af det er for tidligt, da det er for pladskrævende og bruger for megen strøm. De seneste rygter peger dog på, at det alligevel bliver tilfældet. I første omgang 4G Wimax og om nogle måneder 4G LTE.

NFC

Nu har der været talt om NFC-teknologi i flere år, uden at der er sket noget som helst. Det var oplagt sidste år, og det er det også nu, med mindre Apple vurderer, at teknologien aldrig slå igennem. Apple har en del patenter indenfor området og har endda ansat flere folk med speciel i netop dette, så der er tydeligvis nogle planer i den henseende. Vi er optimistiske.

Thunderbolt-port

Tidligere på året har Apple præsenteret nye computere med Thunderbolt-teknologi. Måske afskaffer Apple dock-connectoren og erstatter den med Thunderbolt. For taler, at Apple kunne bruge iOS-enhedernes popularitet til at få sat skub i udbredelsen samt at det ville været et meget fornuftigt valg i forhold til nu, hvor overførslen er baseret på USB2-teknologi. Imod taler at Thunderbolt først og fremmest er en pro-feature, der ikke vil give nogen vanvittig stor hastighedforøgelse på iPhonen.
Vi vurderer dog, at sandsynligheden for Thunderbolt er større end for en USB-port, da Thunderbolt trods alt peger frem og ikke tilbage.

Billig iPhone

Lige som de andre år vil Apple selvfølgelig bibeholde sidste års model til reduceret pris. Rygterne har endda talt om, at Apple også vil beholde iPhone 3GS, der så bliver endnu billigere. 3GS er trods det, at den er flere år gammel, stadig den næstbedst sælgende mobiltelefon i USA efter iPhone 4.

Frigivelse af iOS 5

I nogle måneder har iOS-udviklere kunnet teste iOS 5, og det ville være en gedigen overraskelse, hvis ikke det er klar til offentlig frigivelse nu. Vi forventer endda, at der vil være nogle funktioner, vi ikke tidligere har set.

Dansk lancering af iTunes Match musikservice

Da Apple præsenterede deres nye musikservice, var det en USA-only ting. Det er dog et par måneder siden og rygterne taler for, at Apple har brugt tiden fornuftigt, og fået flere lande med på vognen. Om Danmark er blandt dem, er dog mere tvivlsot. For dette taler, at Apple den seneste uge har gjort det muligt at leje/købe film og bøger i Danmark og flere andre lande. Noget tyder altså på, at Apple vil have sine services bredt ud i hele verden.

Personlig stemmestyret assistent

Her er der tale om en joker. Der har ikke været nogen som helst antydning af, at iOS 5 ville få en stemmestyret assistent, udover nogle småting skjult dybt i koden. Alligevel regner de fleste med, at det kommer. Det skulle endda være den nye iPhones hovednyhed - killerfunktionen, der sætter alle de andre skakmat. Ifølge folk med indsigt i emnet, skulle det være klasser over, hvad konkurrenterne disker op med. Her er virkelig et potentiale for en solid overraskelse - eller en ditto skuffelse. Vi tror dog på, at Apple lancerer funktionen - formodentligt dog kun til iPhone 5. Der skal jo være en grund til at opgradere.

iPad 3

Allerede inden iPad 2 blev frigivet, var der spekulationer om, at Apple ville have en iPad 3 klar senere på året. Her på iPhoneguide har vi aldrig haft megen fidus til den teori og vi anser det som helt usandsynligt, at der vil komme en ny iPad i aften. Apple siger det jo selv: "Let's talk iPhone".

iPod touch

Får formodentlig en mindre overhaling med bedre specifikationer. Noget stort skal vi nok ikke forvente. Apple plejer at lade touchen udvikle sig stille og roligt.

Apples event starter klokken 19 dansk tid og du kan selvfølgelig følge det he på iPhoneguide. Har du ikke mulighed for det, kan du tilmelde dig vores sms-service og modtage nyhederne direkte på din mobil.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.