LEGO har i dag præsenteret den nye udgave af det populære robotbyggelegetøj Mindstorms. iPhoneguides udsendte var selfølgelig tilstede - og jeg gik ikke skuffet hjem. Den nye Mindstorms vil nemlig spille perfekt sammen med iOS.

De apps vi så var godt nok kun prototyper (og kørte i øvrigt på Android), men konceptet ser lovende ud. En af ideerne er, at man direkte på sin telefon kan programmere sin hjemmebyggede robot. Man kan definere hvordan der skal reageres på de forskellige sensorer, og hvordan styringen skal foregå. iPhonen kan derfor også fungere som fjernkontrol. Der er indbygget styring af de fem standardrobotter, man kan bygge med startsættet, og ellers rig mulighed for selv at lege via LEGO's eget programmeringsværktøj.

Selve samlingen af modellerne gør også brug af for eksempel en iPad, så man kan se modellerne i 3D. De kan roteres, og man kan zoome og så videre. Alt sammen er klar forbedring fra foregående model, der også er 6 år gammel nu - og i øvrigt LEGO's Best sælgende produkt.

Det er 15 år siden Lego lancerede Mindstors-serien, som kombinerer de kendte Legoklodser med motorer, sensorer og en programmerbar minicomputer, så man kan lave sine egne robotter. Rent guf for ingeniør-wannabe’s – og vel sagtens også rigtige ingeniører, som med Lego Mindstorms har fået nogle meget interessante muligheder.

Den nye LEGO Mindstorms vil koste lige under 3.000 kr og vil komme til salg i efteråret.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.