Jeg føler mig nødsaget til at reagere på en video, der bliver omtalt på mange udenlandske iPhone-hjemmesider, under overskrifter som "iOS notifications done right", altså "iOS-notificering på den rigtige måde". Videoen kan ses ovenfor, og umiddelbart, kan man da godt få den tanke, at det er sådan den skal drejes. Ingen tvivl om, at iPhonens notificeringssystem trænger til en alvorlig overhaling, men får man træng til at klappe, skal det nok være hesten - og i hænderne af det første det bedste, der dukker op.

Trods flere gode elementer, er løsningen i videoen i mine øjne, helt galt på den. Det ligner, om ikke noget der er løgn, så i hvert fald ikke noget der er iPhonen værdigt. Personligt har jeg blandt andet valgt en iPhone, på grund at et overdrevent lækkert brugerinterface, der på ingen måde må gås på kompromis med, bare fordi man vil presse nogle ekstra funktioner ind.

Kritiken af Apple i forhold til en notificeringssystem bygger primært på et argument som: "Hvor svært kan det være at lave - alle de andre telefoner har det?" Dette er et forfejlet argument, for det er jo netop ikke svært at lave overhovedet. Tværtimod er det noget at det nemmeste at lave. Det er dog ikke nemt at lave det ordentligt, hvilket videoen sætter en tyk streg under. I bedste Apple-stil (og heldigvis da for det), så tager Apple ikke en funktion med, hvis ikke den kan laves ordenligt - eller måske snarere før den kan laves ordentligt. Derfor mangler vi også visse ting på iPhonen, fordi Apple (endnu) ikke har fundet ud af, hvordan den skal klares. Men hellere det, end at begynde at hælde funktioner på i bedste Windows- (eller skulle man sige Android-) stil. Vil vi have alle disse løsninger, kan vi jo bare vælge en anden telefon. Det står os frit for.

Efterhånden som iPhonen er blevet populær også uden for den traditionelle mac-kreds, er kravene om funktioner frem for funktionalitet også begyndt at dukke op. Der er ikke længere det samme blik for de små detaljer. Personligt håber jeg dog på, at Apple ikke giver efter, men holder fanen højt i forhold til de traditionelle Apple-dyder. For at citere en ostereklame, så tager kvalitet den tid, det tager. Og har man ikke lyst til at vente på det, findes der jo andre oste (og telefoner).

Funktionaliteten kan i øvrigt installeres via Cydia via dette repo: http://phajas.xen.prgmr.com/repo søg efter MobileNotifier.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.