Sidste hverdag i måneden er højdepunktet, for alle de mennesker der modtager en lønseddel. En hel måneds arbejde har båret frugt, og endelig er der igen penge på kistebunden, så regninger, fornøjelser og hverdagens udgifter kan blive betalt. Men for dem der laver vores alles elskede lønsedler, er sagen en anden.

Det er nemlig ikke ethvert lønsystem, der er lige simpelt. Det kræver ofte at hovedet er godt skruet på, for at man kan overskue alle de regler og retningslinjer, der er at følge. Samtidig med det, så skal alles løn også indtastes korrekt, og det kan være lidt af en mundfuld. Det er dog blevet væsentligt nemmere med årene, at lave korrekte lønsedler hver gang. Og nu endnu nemmere. Med sin iPhone i hånden kan man nemlig klare alle lønsedlerne ganske hurtigt, og det blot ved hjælp af en app.

Og der er mange grunde til, at det er smart at løse opgaven i en app. For lønsystemer kan være komplekse og besværlige, men sådan behøver det nemlig ikke være. Det er nemlig nok den bedste grund til, at man bør overveje et lønsystem der kan bruges som app. Det gør nemlig opgaven mere overskuelig og mindre kompleks. Nuvel, det er de samme oplysninger der skal indtastes, og man skal stadig for alt i verden undgå at lave fejl, men mange apps er blevet så gode, at brugervenligheden ikke er til at hamle op med.

Et andet argument for at man bør overveje at lave lønsedler på sin iPhone, er at det kan laves hvor som helst og når som helst. Det er underordnet om man ønsker at gøre det på vej hjem i bussen, eller på en toiletpause til tantens runde fødselsdag, for det hele er muligt. Det gør det altså ikke bare mere overskueligt for den der benytter sig af lønsystemet, det gør også arbejdsgangen mere fleksibel, hvilket ofte er i høj kurs.

Tjek din lønseddel

Det er ikke kun som arbejdsgiver, at det er træls at levere en lønseddel fyldt med fejl. For lønmodtagerne er det bestemt heller ikke nogen fest, og slet ikke hvis man opdager det for sent. Derfor er det vigtigt at man er opmærksom, når man modtager sin lønseddel.

Men hvad er det mest hyppige fejl, som man som lønmodtager skal være opmærksom på? Særligt overarbejde er en stor snyder. Det er vigtigt at man bliver betalt for det overarbejde man udfører, og det skal man sørge for at holde øje med, om man gør. I stil med overarbejdet skal tillæg selvfølgelig også noteres korrekt, så man får det fulde udbytte af ens arbejde, som man fortjener og har kontrakt på.

En ting flere måske glemmer, er at tjekke, om nu feriepengene bliver noteret korrekt. Ligeledes er også betalingen af og til pension, som særligt unge godt kunne gå hen og glemme.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.