Jon Prosser, der lækker masser af Apple-information på Twitter og YouTube, fortæller nu, at han har set videoer og billeder af Apples kommende AirTags. AirTags er nogle små dimser man vil kunne sætte på sine ting og spore via iPhonens Find-app.

For at beskytte sin kilde, har han ikke vist de videoer han har haft adgang til, men har i stedet fået lavet nogle modeller af, hvordan AirTags kommer til at se ud (billedet øverst).

De er tallerkenformede med afrundede kanter og kun lidt større end en ølkapsel. På bagsiden er der en påsat sølvfarvet metalskive med Apples logo og lidt tekst indgraveret. Forsiden er helt fri for tekst og logo.

Enheden har ikke noget indbygget system til montering eller fastgørelse. I stedet vil Apple sælge en slags nøglesnor med en lille læderlomme, som AirTag'en kan puttes ind i, separat.

Inden i AirTag'en sidder den samme U1-chip, som også sidder i iPhone 11. U1 er en chip, der gør det muligt at lokalisere og kommunikere med andre enheder med U1-chip. Kommunikationen foregår via Bluetooth. Det er planen at alle Apples kommende produkter får denne U1-indbygget.

AirTags vil med al sandsynlighed blive præsenteret i aften, når Apple holder event. Prisen er på nuværende tidspunkt ukendt. På eventet vil der samtidig komme Apple Watch Series 6 samt en ny iPad Air.

Det hører med til historien, at Prosser ganske vist ofte kommer med korrekte informationer, men at han også ret tit rammer ved siden af. Det er derfor umuligt at sige med sikkerhed, om hans nye informationer om AirTags er korrekte.

Læs også alt vi ved om Apples AirTags.