En bruger på det sociale kinesiske medie Weibo (via /leaks) har delt et billede der påstås at vise designet på den kommende iPhone. Billedet skulle forestille nogle arbejdstegninger af den kommende iPhone, og være taget på en af de fabrikker, hvor iPhonen bliver produceret. Det er selvfølgelig ikke muligt ar verificere ægtheden af billedet. Der er heller ikke oplysninger om hvornår det er taget.

Tidlig prototype

På billedet kan man se betegnelsen "EVT 3". EVT er en forkortelse for Engineering Verification Test, hvilket er det første prototypestadie der handler om at verificere at enheden lever op til de basale krav til design og funktionalitet. Det er typisk på dette stadie at man tester forskellige designs. 3-tallet kunne her indikere at det er 3. revision eller at den viste enhed er nummer 3 blandt flere andre.

Når EVT er veloverstået og eventuelle problemer er rettet og det endelige design dermed er fastlagt, ryger enheden i DVT, Design Verification Test, hvor det endelige design nu testes meget grundigt. Herefter kommer Production Verification Test, som er den fase, hvor eventuelle problemer relateret til masseproduktionen identificeres og løses.

Betegnelsen EVT indikerer altså at iPhonen på billedet stadig er på et tidligt stadie, hvor designet ikke nødvendigvis ligger helt fast - eller hvor enheden er en af flere med forskelligt design.

Lægger sig midt imellem iPhone 7 og iPhone 7 Plus

Af billedet fremgår også målene på enheden, nemlig en højde og bredde på henholdsvis 149,5 mm og 72,5 mm. Det er ret præcist lige midt imellem størrelsen på iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Om iPhonen så skal erstatte den ene eller den anden af de to er et godt spørgsmål. Mest sandsynligt skal den erstatte iPhone 7 Plus samtidig med at der kommer en endnu mindre model som erstatning for iPhone 7, da mange ikke er interesseret i en endnu større iPhone.

Tykkelsen er 8,6 mm, hvilket er godt 1 mm tykkere end de nuværende iPhones. Den er dog ikke så tyk som iPhone 4, der har det samme sandwich-design som den nye iPhone skulle få.

Som det kan ses er rammen omkring skærmen mindre end i de tidligere iPhones - men den forsvinder ikke helt. Specielt i toppen og bunden er rammen blevet mindre. Hjem-knappen og dermed også fingeraftrykssensoren ser også ud til at forsvinde. Eller den sidste er faktisk flyttet om midt på bagsiden.

De fire kanter eller sider ser ud til at ligne dem fra iPhone 7. Jack-porten vender ikke tilbage. Om porten i bunden er USB-C eller lightning er ikke til at bedømme.

Adskiller sig fra tidligere rygter

Ellers er det mest specielle at dual-kameraet er vendt om, så det nu sidder vertikalt, noget vi ellers ikke har hørt ret mange rygter om tidligere. Også på flere andre punkter skiller tegningen sig ud fra de rygter vi har hørt tidligere. Skærmen går ikke helt ud til kanten, og fingeraftrykslæseren er heller ikke integreret i skærmen, men sidder bag på.

Som sagt er der tale om et tidligt stadie, så det er ikke sikkert at tegningen viser præcist hvordan den endelige iPhone kommer til at se ud. Det er dog værd at bemærke, at der forud for lanceringen af iPhone 6 i 2014 cirkulerede nogle lignende arbejdstegninger, der viste sig at være korrekte.

Billedet er i øvrigt også kun en grov arbejdstegning, som ikke siger noget om finishen.

Det forventes at den kommende iPhone bliver lanceret i september.

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.