Efter at iPaden har fået USB-C-port har der været en del spekulationer om, hvorvidt iPhonen også ville få USB-C i stedet for Lightning-porten som Apple har brugt i årevis. Lightning er Apples opfindelse og bruges kun af Apple, mens USB-C er en standard som alle kan bruge - og de fleste bruger. En fælles standard sikrer bedre kompatibilitet med opladere etc.

Nu mener en Twitter-bruger, Fudge, at det ikke kommer til at ske - nogensinde. iPhonen får aldrig USB-C. I år holder Apple fast i Lightning-porten, mens næste års iPhones bliver helt uden porte. I stedet vil opladning udelukkende ske trådløst, og der kommer en ny portløs smart-connector til dataoverførsel. Navnet Fudge siger måske ikke ret mange noget, men vedkommende har ved flere lejligheder lækket Apple-information på Twitter, så det virker umiddelbart troværdigt.

Ifølge Fudge har Apple testet prototyper af iPhones med USB-C, men de kommer ikke i produktion. I stedet vil Apple altsåholde fast i Lightning en sidste gang og herefter droppe porten helt.

Port-problematikken kan synes irrelevant for de fleste brugere, men da EU presser på for at alle telefoner skal bruge den samme port, USB-C, er Apple tvunget til at droppe Lightning under alle omstændigheder. Men i stedet for så rent faktisk at tage USB-C til sig, dropper Apple porten helt. Når der ingen port er, kan man ikke standardisere den, må filosofien være.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.