Et billede af hvad der hævdes at være frontrammen til den kommende iPhone 5, understøtter tidligere rygter om, at iPhone 5 ville få en større skærm. Skærmen er tydeligvis blevet forholdsmæssigt større og selve rammen omkring den mindre. Home-knappen er der dog stadig, selvom rygter har peget på, at den ville forsvinde.

Noget tyder altså på, at Apple vil gøre skærmen større, man kan dog ikke afvise, at det i stedet er alt det andet, der er blevet mindre. At Apple simpelthen har behold den nuværende skærmstørrelse, men har valgt at gøre rammen mindre, så selve telefonen er blevet 5-8 mm mindre i bredden og tilsvarnede i højden. Ud fra billedet er det ikke til at sige, da der ikke er nogle mål på rammen.

Det største problem med en større skærm er, at Apple vil være nød til at hæve opløsningen eller sænke pixeltætheden (antallet af pixels per tomme). At hæve opløsningen vil være helt udelukket, da det over en kam, vil skabe en kløft mellem den gamle opløsning og den nye. Apps vil ikke længere være umiddelbart kompatible på de forskellige iPhones. Derfor skal brugerinterfaces fremover laves i minimum to udgaver, hvis de skal virke på alle iPhones. Overgangen fra iPhone 3GS til iPhone 4 gik noget nemmere, da den nye opløsning var præcis dobbelt så stor på begge leder, hvilket betyder, at man bare kan skalere den gamle opløsning op uden at miste kvalitet. Det kan man ikke, hvis Apple bare hæver opløsningen en smule. Så får vi noget underligt noget, som når man kører en iPhone-app på iPaden. Det kan bruges til nød, men nogen fornøjelse er det ikke - og det går jo i hvert fald ikke den anden vej.

Hvis Apple ændrer skærmstørrelsen, er det mere logisk, at de i stedet bibeholder opløsningen, men sænker pixeltætheden (da det samme antal pixels, nu skal spredes ud over et større areal). Problemet med det er, om Apple så kan kalde det en retina-skærm, som de jo har gjort et stort nummer ud af. Det er selvfølgelig bare retorik, og derfor noget man kan snakke sig ud af, men optimalt er det ikke, hvis man bliver nødt til at udvande sin egen markedsførring.

Det er altså ikke helt entydigt et godt valg for Apple at putte en større skærm i iPhonen. Uanset hvad de gør, er Apple i et dilemma. På den anden side, kan de føle sig presset af konkurrenterne til, at få en større skærm, der måske endda kan gå hen og blive iPhone 5's store salgsnummer.

Vi har tidligere spurgt læserne, om de vil have en iPhone med større skærm. Resultatet kan ses nedenfor.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.