For en god måneds tid siden, skrev vi om en kæmpe svindelskandale, der havde ramt App Store og flere fysiske bogforlag. Den handlede om den 26-årige australske kvinde Belle Gibson, der er blevet styrtende rig på en bog og en app kaldet “The Whole Pantry” hvori hun forklarer hvordan hun har kureret sig selv for ellers uhelbredelig kræft alene ved at omlægge sin kost. Der var dog noget mistænkeligt ved hele hendes sygdomsforløb, og hun blev beskyldt for at have sat et stort fupnummer i verden alene for at sælge en bog. For hvad er bedre markedsføring for en kostbog end at det har kureret forfatteren for uhelbredelig kræft?

Hovedpersonen gik under jorden, men er nu kommet frem igen. Hun erkender at der var tale om et stort fupnummer. Intet at det var rigtigt, og hun har aldrig haft kræft.

Til gengæld er der ikke den store anger at spore i Gibsons udtalelser: "Jeg forstår forvirringen og mistænkeliggørelsen, men jeg ved også, at folk bliver nødt til at slå en streg i sandet, og begynde at behandle mig med respekt. Jeg vil gerne have, at folk siger, 'Okay, hun er bare et menneske, der tydeligvis har haft et hårdt liv'". Hun siger med andre ord, at folk skal komme videre. Ret kækt når man har tjent $10 millioner på en løgn.

I de australske medier spekuleres der i, at Gibson lider af det man i gamle dage kaldte Münchhausen-syndrom. En psykisk lidelse, hvor man spillet syg for at få opmærksomhed og sympati.

Da Apple opdagede skandalen tidligere på året, blev “The Whole Pantry”, der ellers havde fået en prominent placering på Apple hjemmeside om Apple Watch, straks fjernet.