Billigste kviklån

Denne overskrift er en smule paradoksal, da vi efterhånden har fået tudet ørerne fulde af, at kviklån er noget værre noget, der ender med at koste alt for mange penge. Og det er det i og for sig også, men hvis du alligevel ønsker at optage et kviklån – af den ene eller den anden årsag – så sørg for at sammenlign kviklån-priserne, så du får det billigste kviklån, du overhovedet kan.
Du skal dog altid være opmærksom på, at et kviklån – som udgangspunkt – ikke er billigt. Mange kviklånsudbydere giver dig ganske vist et ”velkomsttilbud” på 0% i renter og gebyrer de første 30 dage, men selvom det lyder som en god deal, så er det vigtigt at tænke en lille smule længere end det. For hvad sker der så EFTER de 30 dage? Ja, det er jo så lige det – og derfor er det en rigtig god idé, at sammenligne kviklån, hvis du vil låne penge.

Kviklån til iPhone X kan koste dyrt

Lad os prøve at tage et eksempel med den nye iPhone X. Den koster, uden abonnement og jf. Apples egen hjemmeside, 10.249,00 kr., hvis du vil have den store model med 256 GB hukommelse. For at gøre eksemplet enklere, forestiller vi os så, at du selv har de 249,- og dermed har behov for at låne de 10.000. Det lyder måske ikke af så meget, 10.000 kroner, og med SU og studiejob, kan du måske afdrage et sted mellem 1000 og 2000 kroner om måneden.

Ja, og så bør sådan et lån jo være afviklet henover en 5-10 måneder, ikke?

Desværre nej. Fordi udlånsrenten på de fleste kviklån er tårnhøj, kan et lån af denne størrelse – med nævnte afdrag – formentlig aldrig betales tilbage, da de månedlige renter og årlige omkostninger ganske enkelt overstiger værdien af dine afdrag. Det vil med andre ord sige, at i stedet for at afvikle på dit lån, så ender du faktisk med at akkumulere mere gæld.
Derfor er det virkelig vigtigt, at du – selvom den nye iPhone X er megafed – husker at tænke dig om, inden du kaster dig over en finansiering vha. et kviklån.

Regn på tallene og få styr på ÅOP

Som udgangspunkt vil de fleste udbydere af kviklån sige, at de ikke anbefaler deres lån til større investeringer, men det betyder ikke, at du ikke kan låne hos dem. Derfor bør du altid gøre dig selv den tjeneste at regne på, hvad et konkret lån kommer til at koste dig – for det er ofte dyrere end du måske lige går og tror.

Dit fokus bør også rettes mod ÅOP, som er en forkortelse for ”Årlig Omkostning i Procent” og altså et udtryk for, hvad det koster at låne penge på årsbasis. På kviklån kan det sagtens være mange hundrede procent.

Så inden du kaster dig over de dyre lån til en ny smartphone, bør du altid – for din egen skyld – sikre dig, at du har helt styr på hvad lånet ender med at koste dig.
Ellers kan en ny iPhone X hurtigt blive rigtig meget dyrere, end den allerede er…

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.