Kigger man alene på salgstallene, er det allerede tydeligt, at Apple Watch ikke bliver den fiasko, som mange af de klogehoveder ellers har forudsagt - og måske endda håbet på.

Analytikeren Ming-Chi Kuo, der er en af dem der oftest rammer plet, når det handler om Apple, har beregnet at Apple allerede har solgt mere 2,3 millioner ure. Dette svarer til produktionen med udgangen af maj. Da mange først vil modtager uret i juni, kan det sagtens tænkes, at salgstaler er betydeligt højere. Kuo mener at Apple producerer 2-3 millioner ure om måneden.

Ifølge Kuo er fordeling på de tre modeller sådan, at Apple Watch Sport står for 85% af de solgte enheder, Apple Watch for 15% og Apple Watch Edition for under 1%. Der er altså højst solgt ganske få tusinde af det hundedyre guldur.

Apple Watch har allerede slået alle andre

2,3 millioner kan lyde af meget - eller lidt - afhængigt af øjnene der ser. Det kræver et eller andet at sammenligne med. Smarturet Pebble har haft massiv succes med deres enkle smarture, der blev startet via en Kickstarter-kampagne for et par år siden. Det er verdens mest solgte smartur - eller rettere sagt var. Hele sidste år solgte Pebble 700.000 ure. Apple har altså solgte tre gange så mange ure som successen Pebble gjorde hele sidste år. Samlet set blev der også solgt godt 700.000 Android-baserede ure fra omkring 70-80 forskellige producenter hele sidste år. Der er altså også solgt tre gange ås mange Apple Watch som samtlige Android-producenter gjorde til sammen hele sidste år. Alt sammen i løbet af en enkelt weekend. Succes eller fiasko?

En anden sammenligning er, at den oprindelige iPhone i 2007 var 74 dage om at nå et salgstal på en million. Den første iPad klarede det lidt bedre. Her tog det kun 28 dage at nå den første million i 2010. For Apple Watch tog det kun få timer. Succes eller fiasko?

Høje salgstal luver godt for den videre udvikling

Selvfølgelig er salgstal ikke alt, men det er nu en gang det forretninger bliver målt på i sidste ende. Så om ikke andet er det i hvert fald en salgssucces.

Det skal selvfølgelig noteres, at der er tale om uofficielle tal. Apple har ikke selv meldt ud, hvor mange Apple Watch de har solgt. Det er dog tydeligt, at selvom Kuos tal skulle vise sig at være helt i skoven, så har Apple Watch fået en betydeligt bedre start end iPhonen og iPaden fik i sin tid. Dette er vigtigt, da det kun kan øge Apples lyst til at fortsætte med at udvikle produktet, således at de der venter på 2. eller 3. generation faktisk får noget at vente på. Var salget mere lunkent som for Apple TV, var det ikke sikkert Apple ville kunne beholde gejsten.