Det hagler ned med kritiske bedømmelser af IOS 6's nye Kort-app fra stort set alle sider. Kvaliteten af både kortdata, satellitbilleder og de søgbare informationer er ganske enkelt for dårlig. Kortdata er mange steder meget misvisende. Hele byer mangler eller er placeret det forkerte sted. Man dirigeres ud på veje der først åbner om flere år eller hedder noget forkert, og satellitbillederne er i lav opløsning og sort/hvide mange steder. Søger man efter ting, får man ofte noget andet end forventet, og selvom Google jo er søgekongerne, burde Apple være bedre med.

Det er trods alt blevet bedre

At Kort ikke ligefrem er super poleret, er dog ikke noget nyt. Allerede dagen efter at den første developerudgave af iOS 6 kom, skrev jeg meget kritisk om Kort-appen her på siden. Jeg mindes ikke at have oplevet noget så ringe fra Apples side før. Siden er det blevet betydeligt bedre, end det var dengang. Men det siger jo desværre bare mere om, hvor elendigt det i virkeligheden var, for det er stadig ikke på omgangshøjde med Googles kort. Det nytter ganske enkelt ikke at lave verdens bedste kort-app, hvis de underliggende data ikke er gode nok. Det burde de dog også svære, for Apple får data fra prominente leverandører som TomTom (kortdata) og DigitalGlobe (satellit) samt mange andre, så det er lidt uforståeligt, at det ikke er bedre.

Apple har heldigvis ikke siddet kritikken overhørig. Der er klar over, at det er en kæmpe udfordring, og noterer at de kun lige er gået i gang, samt at alle brugerinput bliver forfulgt.

Anmeld problemer til Apple

I Kort er der en funktion, der hedder "Anmeld et problem" (gemmer sig under kortlaget), hvor man kan give feedback til folkene bag kortet. Den er givetvis til for at blive brugt, så tøv ikke med at give Apple et praj, hvis noget ikke er som det burde. Her kan man både anmelde forkrete søgeresultater, problemer med kørselsvejledninger og satellitbilleder.

Som skrevet tidligere, så er Kort blevet betydeligt bedre siden de første betaversioner, så Apple arbejder altså på sagen og det går den rigtige vej. Hvis der sker lige så meget de næste par måneder, så skal det nok blive helt godt.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.