Apple går væk fra Google Maps, der har været på iPhonen siden lanceringen i 2007, til fordel for en kortløsning lavet af Apple selv. Den vil debutere i iOS 6 og resultatet af Apples køb af kortfirmaerne Placebase, C3 Technologies og Poly9 over de sidste par år.

Appen vil ligne den nuværende Kort, men vil byde på en meget renere, hurtigere og mere pålidelig brugeroplevelse, siger en kilde til 9to5mac. Appen er blevet omskrevet helt fra bunden og får derfor også et nyt ikon, der dog stadig vil vise et kort over Infinite Loop, vejen hvor Apples hovedkvarter ligger i Cupertino, Californien.

Den mest interessante nyhed, altså ud over at Apple ikke længere bliver afhængig af Googles kortdata, er en fantastisk 3D-funktion, der vil byde på flot og fotorealistisk 3D-grafik. Kortalgoritmerne skulle være baseret på deklassificerede beregningsmetoder fra militærets missilsystemer udviklet af SAAB.

Videoen herover viser den 3D-grafik som C3 Technologies, som altså nu ejes af Apple, har udviklet. Der er ikke tale om videooptagelser, men 3D ud fra modelberegninger af luftfotos.

iOS 6 vil formodentligt blive lanceret i forbindelse med Apples årlige udviklerkonference, WWDC; i starten af juni. Det betyder også, at Apple er ved at lægge absolut sidste hånd på styresystemet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.