Apples top chef, Tim Cook, har i denne uge rejst rundt i Europa. Først var han i Frankrig hvor han blandt andet mødtes med den franske præsident Emmanuel Macron. Siden tog han til Oxford University i England og i går var han såmænd i Sverige. Her besøgte han Apples svenske hovedkontor i Kungsgatan i Stockholm i nogle timer. Magasinet Feber var så heldige at få Cook forbi til et interview om blandt andet augmented reality. Senere på dagen var Cook en tur i skoven i det nordlige Sverige. Nærmere bestemt for at besøge papirproducenten Iggesund som Apple samarbejder med omkring bæredygtig emballage.

Cooks rejseplaner er ikke offentligt tilgængelige, så det store spørgsmål er hvor Cook skal tilbringe fredagen inden han formodentlig rejser hjem til USA igen. Det kunne faktisk godt være Danmark. Nærmere bestemt kunne det være Viborg-egnen hvor Apple som bekendt er ved at opføre et nyt datacenter til flere milliarder kroner. Det er bestemt ikke urealistisk at Cook, når nu han er på vores kanter, slår turen et smut omkring Viborg og ser hvordan det hele skrider frem. Så kunne han passende benytte lejligheden til at snakke lidt om bæredygtighed, som er en af de ting Cook går op i, og som var en afgørende faktor for hvorfor valget at et sted til et nyt datacenter lige nøjagtigt faldt på Danmark.

Så bliv ikke overrasket hvis du ser Tim Cook gå rundt i Viborg i dag. Ligefrem regne med det skal du nok heller ikke. Han er sikkert allerede taget hjem. Men det kunne jo være - og så kunne man jo samtidig håbe på at Cook undrer sig over at Apple ikke har en eneste butik i vores smukke land.

Scroll ned for at se kommentarer