Allerede i juni gættede jeg på, at Apples næste styresystem OS X 10.9 kommer til at hedde lynx, altså det vi på dansk kalder en los (læs: Her er Apples katte). Nu skriver AppleScoop, at det er tilfældet. Deres kilde er en person, som har snakket med en hos Apple, der har set nogle papirer hvoraf navnet lynx fremgår.

Apple har siden lanceringen af OS X i 2001 givet dem navn efter et kattedyr. Nogen videre logik er der ikke i Apples system. Eksempelvis er Puma, Panther og Mountain Lion i virkeligheden den samme dyreart, nemlig det vi på dansk kalder en puma. Det har blot forskellige navne, alt efter hvem man spørger (og hvor de bor).

Apple varemærkebeskyttede "Lynx" i 2003

Lynx er ikke kun et godt bud fordi den tilhører kattefamilien, men også fordi Apple allerede i 2003 fik varemærkebeskyttet navnet. I øvrigt sammen med Cougar, Leopard og Tiger. Cougar er også ledigt, se i princippet kunne også være et godt bud. Cougar er i øvrigt endnu et navn for puma, så bliver det valgt, har vi altså havde OS X opkaldt efter fire forskellige navne for det samme ene dyr. På det seneste er cougar dog begyndt at blive brugt som betegnelse for kvinder, der dater mænd, der er meget yngre end dem selv, hvilket næppe er noget Apple vil associeres med.

Om lossen

Der findes fire forskelige arter af lossen. Den lever i Europa, Nordamerika og Asien og trives fint i de fleste habitater. Man finder den dog typisk i skovrige bjergegne, hvor mennesket er fraværende. Lossen er lidt mere end en halv meter høj og vejer typisk 20-25 kg. Man behøver ikke tage længere væk end Sverige, der har en bestand på et par tusinde vilde losser, hvis man vil se den. Lossen er blevet udryddet de fleste steder i Europa, men man er begyndt at genudsætte den flere steder.

Hvad Apple vælger bliver formodentlig først afsløret til sommer på Apples udviklerkonference, hvor Apple nok vil komme med de første smagsprøver på det nye styresystem.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.