Nytårsaften var jeg til en middag, hvor vi var ni voksne. Jeg bed mærke i, at ikke en eneste af os havde armbåndsur på. Ville vi vide hvad klokken var, måtte vi spørge en af børnene eller kigge på vores telefoner. Der slog det mig, at jeg faktisk ser flere og flere uden armbåndsur. For bare 5 år siden ville det have været et usandsynligt scenarie. Alle voksne mennesker gik med ur, også jeg selv. Uden et ur, der kunne fortælle mig klokken, ville jeg være helt lost i et samfund, hvor alt er timet på minuttal.

Men hvad er der sket? Er vi begyndt at gå mindre op i hvad klokken er? Nej, det tror jeg ikke. Grunden til at jeg ikke selv har et ur "for tiden" er, at det er gået i stykker. En split er forsvundet, så remmen er røget af. Når det lille problem er ordnet, så begynder jeg at gå med ud igen. Det pudsige er bare, at det er et par år siden, splitten røg ud. Problemet ville koste 29 kr og 3 min at få klaret, men alligevel har jeg ikke fået det gjort. Hvorfor dog ikke, når nu jeg gerne vil vide hvad klokken er? Svaret er selvfølgelig, at jeg nu altid har min iPhone med overalt, og derfor bruger den som ur. Det er ganske enkelt ikke strengt nødvendigt med et "gammeldags" armbåndsur længere nu da iPhonen klarer opgaven.

Desværre, for jeg kan rigtig faktisk godt lide at gå med ur. Et lækkert mekanisk ur er noget af det ypperste man kan investere i, efter min mening. Og alligevel så bliver det aldrig rigtigt til noget.

Hvordan har læserne det - er det noget i kan genkende? Er armbåndsuret på retur fordi vores telefoner (også) har overtaget den opgave?

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.