I de seneste udgaver af iOS er der blevet fundet kode, der refererer til Li-Fi. Li-fi er en ny trådløs teknologi, der benytter synligt lys til dataoverførslen. Det kunne være fra en almindelige lyspære. Li-Fi virker i det store hele som Wi-Fi, men er på grund af det synlige lys' kortere bølgelængde meget hurtigere end Wi-Fi. Hastigheden kan teoretisk nå op på svimlende 224 Gbps. Det er 200 gange hurtigere end 802.11ac Wi-Fi. I praksis er den dog noget lavere.

Dataoverførslen sker via lynhurtige lysimpulser lidt ala den måde en infrarød fjernbetjening kommunikerer på. I modsætning til fjernbetjeningen bruger Li-Fi dog synligt lys. Lysimpulserne er så hurtige, at de ikke kan opfattes med det menneskelige øje, hvorfor almindelige lyskilder (med lysdioder) vil kunne bruges som hotspots.

I princippet vil man altså kunne bruge huset eksisterende lyspærer til at transmittere data til eksempelvis en iPhone med. Det er ganske smart og altså lynhurtigt. Det kræver selvfølgelig at lyset altid er tændt, men dioderne kan dæmpes til så lavt et niveau, at de for øjet ser slukkede ud, men stadig udsender nok lys til at kunne overføre data. Den største ulempe er, at signalet ikke kan gå gennem vægge, og altså har en meget kortere rækkevidde. Eller måske er det en fordel, hvis ikke man ønsker uvedkommende har adgang til ens netværk.

Li-Fi er stadig i den eksperimentelle fase omend det går stærkt med udviklingen, fordi potentialet for Li-Fi er så stort. Alle de store selskaber har et vågent øje for teknologien. Apple har eksempelvis et patent på en billedsensor, der samtidig kan fungere som Li-Fi-modtager.

Koden i iOS viser at Li-Fi er noget Apple aktivt undersøger på andet end det teoretiske plan.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.