iWatch vil få NFC-teknologi til trådløs kommunikation. Det skriver Wall Street Journal. Ifølge avisen vil iWatch desuden få en kurvet OLED-skærm og komme i to størrelser. New York Times tilføjer, at skærmen vil være fleksibel - en funktion der beskrives som unik - og at uret vil få trådløs opladningsmulighed efter at Apple har forsøgt sig med solcelleopladning uden at kunne få det til at virke tilfredsstillende.

Ifølge unavngivne kilder hos Apple, betragtes iWatch som Apple mest ambitiøse projekt hidtil. Der er blevet puttet enorme resourcer i form af tid og penge i udviklingen af sensordelen af uret, og sensorer vil være af en hidtil uset præcision sammenlignet med andre producenters ure.

Analytiken Ming-Chi Kuo fra KGI Securities mener derudover, at uret vil blive rektangulært, få 8GB lagerplads og 512MB RAM. Uret vil komme med to forskellige skærmstørrelser på 1,3" og 1,5" og Kuo forventer, at man kan vælge mellem 2-4 forskellige overfladefinisher.

Begge aviser reciterer tidligere rygter om, at uret først vil komme i butikkerne i starten af næste år. Alt følger dog Apples tidsplan, så det har åbenbart hele tiden været planen.