Ifølge Bloomberg kommer der ikke et nyt "TV-produkt" fra Apple i år. Ikke fordi Apple ikke vil, men fordi forhandlingerne med medieselskaberne om at levere indhold trækker ud. Hverken producenter eller kabel-selskaber ønsker at deltage i Apples projekt. Stridens kerne skulle være selve softwaren, som producenter og kabelleverandører ønsker at have fuld kontrol over. Der er også uenigheder om hvorvidt Apple skal sælge hardwaren direkte til kunderne eller om salget skal ske vi kabelselskaberne, som er normen i branchen.

Man kan vende den om og sge, at Apple projekt går ud på at få ændret på normen, så det giver faktisk ikke nogen mening overhovedet at kræve normen overholdt, for så er der intet projekt. Hvis Apple skal ind i branchen, skal det jo ikke være, for at gøre tingene som alle andre, det kan kabelselskaberne lige så godt fortsætte med alene. Det behøver de ikke Apples hjælp til.

Time Warner Cable kan blive isbryderen

Måske er det også derfor, at Apple tidligere har forsøgt at gå uden om kabelselskaberne, og i stedet forhandle direkte med producenterne af indhold. Noget der til dels er lykkedes, men ikke på et plan, så det kan bære eksempelvis frigivelsen af et fjernsyn. Det kræves noget mere indhold, hvis det for alvor skal slå igennem. Apple skal komme med en løsning, der får folk til at droppe deres abonnement på kabel- eller satellit-TV med det samme. Der er næppe ret mange amerikanere, der både vil abonnere på kabel-TV og en Apple løsning på samme tid, for at være dækket ordentligt ind.

En kilde hævder, at Apple forsøger at få en aftale med Time Warner Cable, der skal hjælpe med at gøre Apples produkt populært. Præcis som AT&T gjorde det med iPhonen. I dag vil ingen af de stpre teleselskaber undvære iPhonen.