Nogle vil nok mene, at forelskelse hænger nøje sammen med det ukendte - at spændingen driver værket. Lige så snart de små hemmeligheder ikke længere er hemmeligheder forsvinder magien. Det er egentligt meget nemt at identificere punktet, hvor forelskelsen slutter. Det er i præcis det øjeblik, hvor man begynder at skulle begrunde alting rationelt. Når fornuften tager over. Forelskelsen går så enten over i at man "bare" elsker, eller også er længslen efter spænding så brændende, at man simpelthen bare må videre i tilværelsen.

Nu er det her jo ikke Samlivsguide, så det er selvfølgelig forholdet til iPhonen, jeg tænker på - men det havde i vel regnet ud? Eller havde i lige håbet på nogle gyldne råd til parforholdet? I så fald må jeg skuffe jer, for den slags har jeg slet ikke forstand på. Jeg nøjes med at filosofere over iPhonen ved at bruge samme terminologi, som var det et parforhold, for rationalet i ens reaktion er faktisk ikke så forskelligt.

Det store spørgsmål er så, hvad man gør, når magien er forsvundet? Vælger man nye græsgange sammen med Nokia eller Samsung, og håber på en ny stormombrusende forelskelse? Bliver man hos den gamle flamme fordi kærligheden trods det lange bekendtskab er intakt - magi eller ej?

Nu startede jeg denne artikel med "Mange vil nok mene" og det er selvfølgelig fordi jeg selv synes, at det er noget pjat. Selvfølgelig kan man være forelsket i noget kendt, man skal måske bare søge lidt dybere end man gjorde i starten. Gør man det, skal man nok finde de små spændende hemmeligheder, der holder forelskelsen i live. Det kræver selvfølgelig noget af en selv, og det kommer ikke af sig selv, men der skal som bekendt også to til en tango.

Heldigvis sørger Apple for at holde deres del af aftalen

I nøje afstemte doser sørger Apple for at holde gryden i kog, så der aldrig er status quo. Ikke for meget og ikke for lidt. Men nok til, at man selv efter 5 år med iPhonen stadig kan være forelsket på den der urationelle måde, hvor man ubetinget må overgive sig. Ikke lige meget altid - det er klart. Men jeg kan stadig den dag i dag blive imponeret over, hvad det er jeg sidder med mellem hænderne. Tænke tilbage på hvordan det hele startede. Der er sket en enorm udvikling de sidste fem år, men hele tiden med en tydelig rød tråd.

Det velkendte får en til at føle sig tryk og tilpas, men magien er der stadig, hvis bare man gider lede efter den og selv opsøge den. Pointen er, at det ofte er ens egen skyld, hvis alt det velkendte virker kedeligt. Når man selv mister gejsten, så finder man ikke de små magiske øjeblikke. Man skal i stedet opsøge dem, og gå i dybden - for de er der.

Så ja, man kan godt være forelsket i noget kendt. Mit hjerte banker i hvert fald stadig tilstrækkeligt hurtigt når Apple holder event til, at jeg er færdig med iPhonen. Vi har taget fem år sammen, og vi tager også de næste fem år sammen.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.