Som iPhone-fan er designet på telefonen noget af det der trækker mest, når man skal vælge smartphone, og igen ender med en iPhone i tasken. Der er intet plastik eller kunststof over en iPhone, og det gælder uanset om det er en iPhone 5 eller ny iPhone 6.

Lige så lækkert det er at have en designtelefon udarbejdet i materialer som metal og glas, lige så sårbart er det, når den ryger på jorden og glasskærmen splintres i tusind stykker. Det er en næsten uundgåelig hændelse, når man tænker på hvor mange timer i døgnet, vi har telefonen i hånden.

Der er mange penge at spare, når du skal have ny skærm

Vi testede for nyligt 13 forskellige reparationsbutikker i forhold til prisen på at skifte skærm på en iPhone 6. Resultatet var som du måske husker ret iøjnefaldende i og med, at der var hele 1.500 kroners forskel på den dyreste og den billigste butik.

Det kan altså i den grad godt betale sig at checke priser flere forskellige steder, inden man sender sin iPhone til reparation. Men det rækker ikke kun at kigge online. Bor du i en by, har du med garanti opdaget en eller flere små butikker i gadebilledet, der reklameret med reperation af smartphones. Her kan du nogen gange få det billigere end i webbutikkerne. Om ikke andet sparer du fragten. Bor du i København, er konkurrence blandt disse små værksteder så høj, at det er til at finde en god pris - især hvis man kommer lidt væk fra centrum. Prøv f.eks. at trille en tur ud ad Nørrebrogade med din iPhone.

Hvad nu hvis man selv kan klare det?

Hvis han hører til én af dem, der har fingrene skruet rigtigt på og tænker at man måske selv kunne skifte skærmen på sin iPhone, så er det ikke helt ved siden af. Man kan så bestille de reservedele, der skal til, og selv klare tingene.

Prisen for en ny skærm til en iPhone 6 er pt. 1.100 kr. - altså under den billigste af de reparatører vi lavede pristest på. Det skal her siges at vi her ikke har taget højde for eventuelle kvalitetsforskelle.

Det skal også nævnes at det er 100% på eget ansvar, hvis man begynder selv at rode med at skifte reservedele på sin iPhone.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.