Det har ikke godt så for den japanske elektronikproducent Sharp, det blandt andet leverer LCD-skærme til Apples iPhones, og ellers er mest kendt for deres gode fjernsyn. I det seneste regnskabsår havde de et underskud på næsten $2 milliarder. Sammen med en kæmpe gæld har det sat virksomheden under pres, og efter en længevarende budrunde har Foxconn nu overtaget Sharp for $3,5 milliarder.

Oprindeligt var prisen aftalt til hele $6,2 milliarder, men nogle uforudsete gældsposter har betydet at prisen altså er endt hel del lavere.

Præcis hvad Foxconns planer med Sharp er, står hen i det uvisse. Foxconns hovedforretning er at producere elektronik for andre selskaber, mens de kun i mindre grad sælger elektronik i eget navn. Måske handler det bare om at få et endnu større engagement af leverancerne til Apple. Noget Japan Display med deres bud, sikkert også har i tankerne, for lige som Foxconn er de leverandører til andre producenter.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.