En kinesisk analytiker mener at Apple i næste udgave af iPhonen vil bruge en kamerasensor med endnu større pixels end i den nuværende. Pixelstørrelsen skulle være 1,75 µm mod de nuværende 1,5 µm. Det er en forøgelse på op mod 20%. Jo sørre pixels man har i en kamerasensor desto bedre bliver billedkvaliteten, da en større pixel kan opfange mere lys. Specielt under dårlige lysforhold, vil store pixels give en bedre kvalitet.

Det er blandt andet derfor at man ikke alene ud fra antallet af megapixels kan sige noget om billedkvaliteten. Størrelsen på de enkelte pixels spiller (sammen med flere andre ting) også en rolle. Frem for at satse på flere pixels, der blandt andet har den ulempe at billederne fylder mere, har Apple valgt at satse på større pixels.

Noget tyder på at det er et fornuftigt valg. Sidste år fejede iPhone 5s al modstand af banen i DR's test af mobiltelefoners kamera. Dette til trods for at iPhonen var det kamera med færrest megapixels, som de fleste desværre stadig bruger som målestok for kvalitet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.