Flere amerikanske medier har talt med jurymedlemmerne i den netop overståede retssag mellem Apple og Samsung, hvor Samsung blev kendt skyldige over hele linjen og dømt til at betale Apple over 1 milliard dollars i erstatning.

Reuters har talt med juryens formand Velvin Hogan, som forklarede, at de fandt Apples argumenter om behovet for at beskytte innovation overbevisende. Hogan siger også, baseret på vidneudsagnene fra Samsungs chefer, at juryen er absolut sikre på, at Samsungs overtrædelse er foregået med overlæg.

CNet har talt med et andet jurymedlem, Manuel Ilagan, der siger, at det er helt klart, at der var tale om en overtrædelse.

Belastende mails og bortforklaringer

"De e-mails, der gik frem og tilbage mellem Samsungs ledere om Apple-funktioner, som de ville indarbejde i deres enheder, var temmeligt belastende. [...] Nogle af de Samsung-ledere, de præsenterede på video [under retsagen. red.], afveg spørgmålene. De besvarede ikke et af dem. De hjalp ikke på deres sag.", udtaler Ilagan.

Med hensyn til erstatningens størrelse, så følte juryen, at Apples krav var ekstremt høj, specielt fordi Apple nok ikke kunne have solgt ret mange flere enheder på grund at manglende produktionskapacitet. Når det er sagt, så ville juryen også sende en besked:

"Vi ønsker ikke at give carte blanche til en virksomhed, uanset navn, om at det er i orden at krænke andres intellektuelle ejendom.", udtaler Hogan.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.