Da Apple begyndte at understøtte LTE (4G) sidste år med iPhone 5, stod TDC og selskabets kunder tilbage med en lang næse. Selvom TDC var godt i gang med at udrulle et landsdækkende LTE-netværk, spillede det ikke sammen med de LTE-frekvenser iPhone 5 understøttede. Ville man have adgang til LTE på sin iPhone, var man nødt til at bruge Telias, Telenors eller 3's net. De tre selskaber har valgt at satse på nogle andre LTE-frekvenser end TDC, og heldigt for dem, var en af frekvenserne understøttet i iPhone 5.

TDC's kunder har derfor enten skulle se sig om efter et andet teleselskab, eller måttet nøjes med at benytte TDCs 3G-netværk, der er knap så hurtigt som LTE. I praksis nok ikke det helt store problem, men alligevel en bet, om ikke andet markedsføringsmæssigt, for TDC.

Der er derfor ingen tvivl om, at glæden var stor hos TDC i går aftes, da Apple lancerede de to nye iPhones 5C og 5S. Begge telefoner understøtter nemlig alle de tre LTE-frekvensbånd vi benytter i Danmark, og dermed er TDC også inde i varmen.

Hvor de tre andre teleselskaber kun dækker udvalgte (større) byer med LTE, har TDC forpligtet sig til at dække hele landet med den såkaldte 800 MHz-frekvens, der altså understøttes af de nye iPhones. Kommende iPhone-brugere kan altså se frem til at få endnu bedre dækning og flere valgmuligheder.

TDC's kommunikationsrådgiver Camilla Sebelius bekræfter overfor iPhoneguide.dk, at de to nye iPhones kommer til at virke i TDC's landsdækkende LTE-net: "Det er dejligt for de mange Apple-brugere blandt TDC's kunder, at der nu kommer iPhones, der understøtter de langtrækkende 800 MHz frekvenser, der er de dominerende i Europa. Lanceringen var jo langt hen ad vejen hvad der kunne forventes, så det kan TDCs kunder kun være tilfredse med."

Fakta

I Danmark anvender vi tre forskellige frekvenser til LTE: 800 MHZ, 1.800 MHz og 2.600 MHz.

Telia/Telenor har licenser til alle tre frekvenser. 3 har til 1.800 MHz og 2.600 MHz, mens TDC har til 800 MHz og 2.600 MHz.

I Danmark kan iPhone 5 kun bruges ved 1.800 MHz, hvilket udelukker TDC's netværk.

iPhone 5C og iPhone 5S understøtter derimod alle de tre LTE-frekvenser vi benytter i Danmark.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.