Apple oplyser, at Jonathan Ive får en ny rolle hos Apple som såkaldt Chief Design Officer. Førhen var hans titel "Senior Vice President of Design". Det betyder med andre ord, at Jonathan Ive er steget i hierakiet hos Apple og nu har en absolut topstilling ved siden af Tim Cook. I amerikanske virksomheder er titlen "vice president" målrettet folk i andet gelled, mens stillingerne på det såkaldte C-niveau er de absolutte topfolk. Det gælder selvfølgelig CEO Tim Cook og nu altså CDO Jonathan Ive.

Nogle medier har udlagt dette som om første skridt på vejen til at Jonathan Ive trækker sig tilbage fra Apple ved at overlade det daglige ansvar for designet til nogle andre. Apple har nemlig i samme ombæring udnævnt Richard Howarth til vice president of Industrial Design og Alan Dye til vice president of User Interface Design. Der er dog på ingen måde tale om at Ive trækker sig tilbage i en mere afdæmpet rolle. Tværtimod er der tale om en stor styrkelse af Ives rolle.

Jonathan Iver er den nye Steve Jobs

Dagens omrokeringer hos Apple gør, at Jonathan Ive i praksis får den position som Steve Jobs havde før i tiden. Her var Apple ledelse fordelt på CEO Steve Jobs og COO Tim Cook. Jobs tog sig af visionerne mens Cook havde ansvaret for den daglige ledelse. Dette makkerpar er nu erstattet af Cook og Ive i de samme roller. Dog nu med Cook som den øverst ansvarlige. Det har ligget i kortene længe, at det var denne vej det ville gå, og udnævnelsen af Ive til Chief Design Officer cementerer det endegyldigt.

Apple ledes nu af et makkerpar i fællesskab. Den kreative Ive og den grundige Cook. Dette er en voldsom styrkelse af Apples ledelse, og noget der er blevet undervurderet voldsomt i de fleste medier.