Efter Steve Jobs død fortsatte Apple i første omgang ad samme spor - bare uden Jobs. Problemet var bare, at uden Jobs' kreative overvågning, gik det ikke, og derfor besluttede Tim Cook i slutningen af sidste år, at lave om på Apples ledelse. Flere prominente folk røg ud, og andre fik nye ansvarsområder. Den helt store ændring var at Jonathan Ive gik fra kun at være ansvarlig for Apples hardwaredesign til også at være ansvarlig for softwarens brugergrænseflade. Ive har ganske enkelt overtaget Jobs' rolle som Apples øverste kreative ansvarlige.

Det er enormt interessant, fordi det er er grundlæggende opgør med den designlinje som Scott Forstall, der nu er fyret, stod for som chef for iOS. Forstall og Ive havde fundamentalt forskellige ideer om hvad godt design er. Derudover vil Ive som chef for både hardwarens og softwarens design formodentligt sikre, at de to ting kommer til at spille endnu bedre sammen, end de har gjort hidtil.

Wall Street Journal skriver nu, at ændringerne så småt er ved at nå ud i det daglige arbejde. De ansvarlige for designet af iOS-softwaren får nu lagt tidligere besked om nye hardwareprototyper end førhen. Derudover er Ive nu med til alle møder hvor nyt design gennemgås.

Ives nye linje skulle eftersigende være et mere flat og minimalistisk design. Dog skulle ændringerne i forhold til det iOS vi kender, være konservative. Det er altid svært at skulle ændre på noget eksisterende, når man ikke selv har været med fra starten - specielt en så stor succes som iOS.

Omvendt har Ive naturligvis nogle helt andre ideer end Scott Forstall havde, så det kan ikke undgås, at vi vil se ændringer. Formodentligt ikke et komplet nyt design, men i hvert fald en del ting, der ser anderledes ud. Ive vil nok luge en del ud i de skeuomorfismer, som Forstall (og Jobs) var så glade for, til fordel for et mere stilrent design.

Under alle omstændigheder er der gået under et halvt år siden Ive fik ansvaret, og det er nok for kort tid til at de allerede er klar med et totalt redesign af hele iOS. Det egentlige opgør med designet i iOS slår derfor nok først igennem senere.