Apple begyndte udviklingen af Apple Watch for tre år siden, og uret er formodenligt et af de sværeste projekter Apples chefdesigner Jonathan Ive nogensinde har arbejdet på. Det fortæller han til Bloomberg. Apple har brugt enorme resourcer på at finde ud af, hvordan det skulle skrues sammen.

Startede helt fra bunden med urets historie

Udviklingen af uret startede altså før de såkaldte wearables blev det helt store i Silicon Valley. Apple inviterede flere historikere med ure som speciale til Cupertino for at fortælle om selve filosofien omkring instrumenter beregnet til at måle tiden med. Apples ansatte skulle have en dybere forståelse for, hvad de skulle i gang med at udvikle, og Ive dykkede selv ned i urets historie, og studerede hvordan de havde udviklet sig historisk set. Lige fra starten, hvor ure kun var noget der fandtes i toppen af kirketårne over lommeure til at uret endte på hånden. Alt dette blev sammenholdt med urets historiske funktion, der har ændret lige så meget gennem tiden.

Det der er interessant er, at det tog hundredevis af år før uret fandt vej til håndledet, og der er det blivet. Jeg er enig, håndleddet er den rette plads for et urJonathan Ive

Uret kommet når det er klar - og det er det første næste år

Ive og hans hold ekseprimenterede med alle mulige forskellige måder at betjene uret på, men fandt til sidst frem til det Apple kalder den digitale urkrone, som den bedste løsning. En fysisk knap, der bliver brugt til mange forskellige ting.

Der blev også udviklet remme og en unik indpakning, der også fungerer som ladestander. Hundredevis af designere og ingeniører arbejde sammen om udviklingen af urets processor, sensorer, metallegeringer og så videre. Alt sammen under ledelse af Jeff Williams.

Netop Williams giver forklaringen på, hvorfor Apple ikke har sørget for at uret er klar i butikkerne til den store julehandel, hvor det uden tvivl ville blive et kæmpe hit. Forklaringen er den klassiske når det gælder Apple: Fordi uret kommer når det er helt klart og ikke et sekund før. Apple går ikke på kompromis med kvaliteten bare for at få uret klar nogle måneder før. "Vi vil lave det bedste produkt i verden - og er villige til at vente.", siger Williams.

Der er med andre ord ikke noget som helst tilfældigt ved Apples udvikling af Apple Watch. Alt er gennemtænk i mindste detalje.

Apple Watch kommer i butikkerne i starten af næste år til en pris startende ved $349.