Som de fleste nok ved, så optrådte Steve Jobs altid i slidte jeans, løbesko og ikke mindst en sort turtleneck. En nærmest ikonisk uniform. Jeg er nok ikke den eneste der har spekuleret på, om Jobs havde skabet fyldt med ens bluser eller om det var den samme ene har brugte. Svaret findes selvfølgelig i den kommende bog om Steve Jobs:

Steve Jobs besøgte på en rejse til Japan i de tidligere 80'ere Sony, hvor han spurgte ind til hvorfor alle i firmaet gik i uniform. Svaret var, at der var knaphed på tøj efter krigen, og at alle firmaer derfor blev pålagt at sørge for tøj til deres ansatte. Op gennem årene var det blevet udviklet, så hvert firma havde deres egen unikke stil, specielt hos firmaer som Sony, og det blev en måde til at skabe sammenhold mellem de ansatte og virksomheden.

"Jeg besluttede at jeg ville skabe det sammenhold hos Apple", fortæller Jobs i bogen.

Det gik dog knap så godt. Sonys tøj var kreeret af den berømte designer Issey Miyake. Det var en nylon-jakke, hvor man kunne lyne ærmerne af, så det blev til en vest. Jobs bad Miyake om at designe en sådan jakke/vest til Apple. Det faldt dog ikke i de andres smag. Jobs blev buet af scenen, da han forsøgte at overbevise de andre om, at det ville være en god ide. Ideen med en uniform slap ham dog ikke, så han fik sin egen. Både fordi det var nemt i hverdagen, men også på grund af muligheden for at skabe en signaturstil.

Jobs var blevet venner med Miyake og fik ham til at sende ham nogle af de turtlenecks, han selv gik med, og som Jobs godt kunne lide: "Han sendte mig noget der minder om hundrede af dem", fortæller Jobs og bemærker forfatterens overraskelse. Jobs viser ham derefter hans klædeskab,hvor de ligger i stakke. "Det er det jeg har på. Jeg har nok til resten af livet".

Bogen "Steve Jobs" af Walter Isaacson udkommer på engelsk i denne måned og på dansk sidst i november.

Scroll ned for at se kommentarer