Er du en af de heldige, der har fået en iPhone eller en iPod touch i julegave og føler dig lidt lost? Fortvivl ikke, for iPhoneguide har lavet en introduktion, der nok skal hjælpe dig igang. De fleste ting kan gøres på samme måde på iPhonen som på touchen, men for nemhedens skyld bruger jeg kan "iPhone" nedenfor

Først og fremmest tillykke med din nye iPhone. Er det første gang du har en iPhone i hånden, kan den måske virke lidt overvældende. Da jeg fik min første iPhone, var mine børn 2 og 5 år og den første uge kunne de finde ud af, at bruge den. Derfor ved jeg, at du også kan. Det er en af fordelene ved Apples produkter; der er intet overladt til tilfældighederne, de er designet med brugeroplevelsen i højsædet.

Det bedste råd jeg kan give er at lave et bogmærke til onx.dk. Vi er Danmarks mest besøgte iPhone-hjemmeside. Her finder du blandt andet anmeldelser af iPhone-programmer, tips & tricks, iPhone-nyheder og meget mere. Kort sagt alt hvad du skal bruge for at få mest muligt ud af din nye iPhone. Siden opdateres dagligt og takket være en dedikeret brugerskare, er der altid hjælp at hente. Det kunne for eksempel være i iPhoneguides forum. Her findes allerede svar på det meste, men hvis en søgning ikke hjælper dig, så opretter du bare et nyt emne.

Start for eksempel med at kigge i kategorien med Tips & Tricks, hvor du finder mange gode ting, der vil gøre din iPhone mere anvendelig eller spare dig for en masse tid og besvær.

Opsætning

iPhonen kan bruges til at hav af forskellige ting. Nogle virker fra starten, andre ting skal sættes op. Helt centralt er iPhonens kommunikation med din computer. I princippet kan man godt bruge en iPhone uden en computer, men det vil jeg ikke anbefale. kommunikation mellem iPhonen og computeren sker via programmet iTunes. Har du ikke det, skal du derfor installere det med det samme. Du findes det på Apples hjemmeside. I iTunes kan du styre hvilke programmer og musik/film du vil have på din iPhone. Det nemmeste er at prøve sig frem. iTunes er heldigvis nem at bruge, og har du for eksempel opsat en mailkonto på din computer, kan de synkronisere den over på din iPhone uden yderligere opsætning.

Sørg også for at oprette en iTunes konto nu du er i gang. Uden en iTunes konto, kan du ikke hente programmer i App Store.

Programmer fra App Store

iPhonens virkelige styrke, er alle de programmer der findes til den. Man køber dem eller henter dem gratis i App Store. Enten direkte på iPhonen eller gennem iTunes på computeren. For at hente programmer i App Store, skal man have en iTunes-konto. Har du ikke en iTunes-konto, så få en med det samme. Det klares nemt via iTunes på computeren.

App Store er med 125.000 programmer en guldgruppe af gode programmer, men tilsvarende en lortebunke af dårlige programmer. De fleste programmer koster heldigvis ikke alverden, men se dog alligevel for. Læs anmeldelser, for eksempel her på siden, og del dine egne erfaringer. Kun ved at hjælpe hinanden, kan vi få lokaliseret guldet og lade lortet ligge.

Når du har installeret iTunes og fået en iTunes-konto, er du faktisk kørende. Se at få installeret nogle fede programmer og få leget med din iPhone. Det meste giver sig selv og resten finder du ud af hen ad vejen, blandt andet ved at kigge med her på siden.

Unlock og jailbreak

Skal du bruge din iPhone på et andet netværk end det, den er købt til, skal den unlockes før du kan bruge den. Dette gælder for eksempel, hvis den er købt i USA.

Du skal også overveje om den skal jailbreakes. Jailbreak er en proces, der giver adgang til hele iPhonens filsystem. Det er ellers kun Apple der har denne adgang, mens brugerens adgang er begrænset. Ved jailbreak får brugeren den fulde adgang, og man kan derfor installere programmer uden om Apples godkendelse. Dette åbner op for en række programmer, der kan nogle ting, man ikke kan med en "almindelig" iPhone. Både iPhone og touch kan jailbreakes. Personligt har jeg ikke jailbreaket min iPhone og mit råd er, at du venter med at gøre det, indtil du har et reelt behov for det. Du kan finde en diskussion af fordele og ulemper ved jailbreak her: Debat om jailbreak.

Dette var kun en kort introduktion. Måske læserne kan komme med deres bud på, hvad man skal starte med når man har fået sin første iPhone.

Endnu engang tillykke med din nye iPhone, og velkommen til iPhoneguide.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.