Målt på ydelsen ved afvikling af JavaScripts, er der bestemt noget at glæde sig til med iPad 2. Apple hævder at iPad 2 er "op til dobbelt så hurtig" som den oprindelige iPad, og i en test på ydelsen ved JavaScript-afvikling, er der noget om snakken, selvom gevinsten måske snarere er halvanden gang og ikke to.

iPad 2 er markant hurtigere til at afvikle den såkaldte SunSpider-test ifølge cnet, der har testet det. Hvad der også er værd at bide mærke i er, at softwaren betyder utroligt meget for ydelsen. Som det kan ses af grafen oven for, er der en dramatisk forskel på ydelsen mellem iOS 4.2 og iOS 4.3. Alene den nye udgave af iOS har sænket afviklingstiden til omkring en trediedel. Derudover er der en tydelig forskel når man kigger på hardwaren.

Man har selv mulighed for at køre testen på sin iPad, iPhone eller computer, ved at fælge dette link: SunSpider JavaScript-test. Så kan man selv teste hvordan forskellige parametre påvirker testresultatet.

SunSPider-testen er en god test fordi den giver et forholdsvis godt billede af en enheds overordnede ydelse, og fordi man kan sammenligne testen på tværs af forskellige enheder med forskelligt operativsystem, såsom computere, mobiltelefoner, tablets etc. I denne sammenhæng er det interessante dog, at Apple har fået forbedret ydelsen på iPaden og at iOS også er blevet væsentligt optimeret.

Kilde: cnet