I Japan skal mange ældre nu til at have en iPad. Det skriver Apple i en pressemeddelelse. Formålet er at give dem adgang til forskelige apps relateret til sundhedspleje, kommunikation med familien med mere. Højne deres livskvalitet med andre ord. Blandt deltagerne i projektet er Apple, IBM og Japan Post Group. Sidstnævnte tilbyder postservices, bankforretning og forsikring til stort set alle japanere.

I første omgang er der tale om en testfase, der skal munde ud i at 4-5 millioner japanske ældre får en iPad. I alt er der 33 millioner ældre i Japan, hvilket svarer til en fjerdedel af landets befolkning.

"Dette initiativ har et stort potentiale på verdensplan, da mange lande har en stor udfordring i forhold til at tilbyde støtte til en aldrende befolkning", udtaler Apples topchef Tim Cook. "Vi er beærede over at være involveret i at støtte de japanske ældre og hjælpe dem med at få et bedre liv. iPaden er utrolig intuitiv, nem at bruge, og har tilgængelighedsfunktionalitet indbygget, hvilket gør det til en perfekt enhed for enhver generation."

Ifølge Taizo Nishimuro fra Japan Post Group vil det nye initiativ hjælpe de ældre med at huske at tage deres medicin og være med til at holde styr på kosten og motion. Andre apps vil forbedre kommunikationen og kontakten med andre samt tilbyde nemt bestilling af dagligvarer på nettet.