iZettle er en lille kreditkortlæser, der gør det muligt for enhver iOS-ejer, at tage imod kreditkort. Vi har testet konceptet i en uges tid, og vores erfaringer er yderst positive.

Kort fortalt er iZettle en mini chipkort-læser, man kan putte i iPhonens eller iPadens dockstik. Via den tilhørende app, har man en kreditkortterminal. Det smarte ved iZettles løsning er, at der ikke er tårnhøje månedlige gebyrer eller andre omkostninger. Man betaler kun per transaktion. Det gør iZetle meget økonommisk i brug for specielt dem, der kun har få transkationer om måneden. Det andet smarte er, at enheden er mobil. Så længe der er mobildækning (eller WIfi-dækning) kan man tage i mod kreditkort. I praksis betyder det, at man kan tage imod kortbetalinger hvor som helst og når som helst.

Derudover er der den væsentligt forskel, at iZettle giver privatpersoner muligheden for at modtage kreditkortbetalinger. Noget der ikke kan lade sig gøre via den traditionelle indløsningsaftale med Nets.

Ingen månedlige gebyrer

Med iZettle er der absolut ingen månedlige gebyrer eller afgifter. Har man ikke nogle betalinger koster det ikke en noget. Til gengæld betaler man så lidt mere per transaktion. I øjeblikket er prisen 2,75% af totalbeløbet. Satsen falder jo mere man sælger for per måned.

Netop fraværet af faste månedlige gebyrer gør iZettle ideelt for privatpersoner eller andre, der ikke har så stort et salg. Det er eksempelvis genialt at have en kortlæser liggende, som man kan tage frem, hvis man holder garagesalg, skal inddrage penge til en fællesgave og så videre. De småpenge det koster i gebyrer ved hvert salg, er nemt tjent ind, fordi folk har nemmere ved at betale.

Det fungerer super godt

Når man vil tage imod en betaling indtaster man et beløb og en dækkende tekst. Det kunne være "Brugt sofa" for 1.000 kroner. Man kan også tage et billede at det købte. Herefter putter man kreditkortet i kortlæseren, eller indtaster kortnummer manuelt. Appen arbejder lidt, undersøger formodentligt om kortet er gyldigt, og man bliver som bedt om at godkende købet eller afvise det.

Når betalingen er gennemført, har man mulighed for at indtaste køberens mailadresse, så vedkommende kan få en kvittering. Pengene går så ind på ens konto hos iZettle, som fratrækker gebyrer og sender resten til ens bankkonto.

Kan også integreres i ens egne apps

iZettle kan også integreres i ens iOS-apps via iZettles application programming interface (API) der nu er tilgængelig for udviklere.

Det kunne eksempelvis være en sportsklub, der sælger startnumre til et motionsløb. De bruger måske iZettle i forvejen til at modtage kortbetalinger, men skal samtidig indtaste information i det system, der håndterer numrene, starttider etc. Med iZettles API, vil de kunne integrere kortbetalingen direkte i deres eget system, så både betaling og registrering foregår i en samlet proces.

Gratis iZettle-kortlæser til de første 5.000 brugere

iZettle tilbyder de første 5.000 brugere at få en gratis kreditkortlæser til deres iPhonen. Læs mere på iZettle.com/dk

Opdatering: iZettle har droppet iPhone-læseren

Fra at være en løsning, hvor man brugte sin iPhone som kreditkortlæser, har iZettle nu i stedet lanceret en regulær kortlæser, der altså ikke kræver en iPhone. Konceptet med faste omkostninger per transaktion istedet for abonnementer er der ikke pillet ved. iZettle til byder også en kassesystem (POS) baseret på iPaden. Læs mere hos iZettle

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.