Det iWatch som rygterne taler varmt for, vil ikke bare være en simpel fjernkontrol af iPhonen, mener analytikeren Brian White. Ifølge hans kilder i Apples logistikkæde, er ideen med iWatch, at det skal kunne kontrollere alt fra lyset i ens hus til temperaturen og de mere sædvanlige ting. Det betyder så også, at Apple enten selv skal producere den nødvendige hardware, eller at der kommer et licensprogram ala AirPlay, så tredjepartsproducenter kan koble sig på Apples standard.

Vi har tidligere hørt om, at "uret" skulle indeholde en række sensorer beregnet til sundheds- og aktivitetsmonitorering, men det er første gang, at der er rygter om at uret skal kunne kontrollere ekstern hardware.

Mange af de smarture vi hidtil har set, for eksempel fra Samsung, har ikke været andet en et simpelt interface til en smartphone, så det er forfriskende, hvis Apple har planer om noget helt andet og mere meningsfyldt.

Rygterne om et iWatch har stået på i lang tid nu, og forventningerne (eller ønsketækningen) er, at der kommer "en gang næste år".