I slutningen af 80'erne krævede det stadig en velspækket tegnebog og nogle store overarme, hvis man skulle have glæde af en mobiltelefon. Det var en tid, hvor mobiltelefoner udelukkende var henvendt til børsmæglerlignende typer.

En trådløs computer rundt om håndleddet må have været ren utopi dengang. I hvert fald for alle andre end Apple. For tror man at Apples ide om et smartur af af nyere data tager man helt fejl. Det er tværtimod noget Apple har barslet med i 25 år. Endda på så seriøst et plan, at der i 1990 blev produceret og offentliggjort en prototype på det Apple kaldte "TimeBand".

I dag virker det selvfølgelig stort og klodset, men tilbage i 1990 må det have været ret vildt. TimeBand var designet af den industrielle designer Robert Brunner kort tid efter at han blev ansat som chefdesigner hos Apple i 1989. Brunner var i øvrigt hos Apple indtil 1997 hvor Jonathan Ive tog over. Det skete da Steve Jobs kom tilbage til Apple efter at have været ude i kulden i nogle år.

Netop i perioden uden Steve Jobs var Apple mere åbne omkring deres fremtidige planer og prototyper. Apple præsenterede således selv omverdenen for TimeBand. I dette tilfælde i det japanske magasin Axis . Det ville aldrig have været sket i dag, hvor vi kun kan gætte på, hvad Apple laver bag murene.