Mindre end seks måneder efter lanceringen er Apples iTunes Radio allerede slået gevaldigt igennem i USA, viser tal fra Statista.

8% af alle amerikanere over 12 har benyttet sig af iTunes Radio den seneste måned. Det gør iTunes Radio til den tredjemest benytte streamingtjeneste i USA foran eksempelvis Spotify, der kun når ud til 6%.

Den klart mest benyttede streamingtjeneste er Pandora med 31%. På andenpladsen med 9%, og altså kun et mulehår foran Apple, er iHeartRadio. Længere nede på listen finder man Google Play All Access og Rhapsody.

Det man skal bide mærke i er, at de tre øverste på listen bruger samme koncept, der minder om radio. Her vælger man ikke selv alle numrene direkte, men vælger i stedet mellem forskellige playlister baseret på genre og personlig musiksmag. Spotify er den mest benyttede såkaldte on demand-tjeneste, hvor man selv samensætter sine playlister.

iTunes Radio er tilgængelig i udvalgte lande. Apple har tidligere meldt ud, at planen er at udvide til over 100 lande. Seneste har der været rygter om, at iTunes Radio ville komme til Danmark i starten af 2014.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.