Apple har frigivet en opdatering til iTunes, der nu er i version 10.3. Opdateringen er endnu ikke tilgængelig via Mac'ens Softwareopdatering eller den indbyggede opdateringsfunktion i iTunes, men den kan hentes på Apples hjemmeside.

Den store nyhed i iTunes 10.3 er understøttelse af de første iCloud-funktioner, der dog stadig er i beta. At det er beta mærkes tydeligt. Der mangler en del ikoner og mange af teksterne er underlige.

Musikken man køber i iTunes, vises automatisk på alle ens enheder. Man kan også hente sine tidligere iTunes-indkøb – hvor som helst, når som helst. Man kan også købe musik fra en hvilken som helst enhed eller computer, og automatisk få en kopi til ens Mac eller iOS-enheder. Sidst men absolut ikke mindst, kan man nu hente tidligere indkøb af musik igen uden at betale ekstra. Præcis som vi hele tiden har kendt det i App Store. Af en eller anden grund, har pladeindustrien insisteret på, at hvis man ville hente allerede købt musik igen, så skulle man betale igen. Sådan er det ikke længere.

Ovenstående gælder i hvert fald i teorien. Hos mig virker det ikke for musik, kun for apps og ebøger. Det skyldes sikkert, at Apple kun har forhandlet licenser på plads i USA. Lad os håbe, at de danske rettighedshavere ikke stiller sig alt for meget på bagbenene, når Apple skal forsøge at overbevise dem om, at de nye funktioner er en god ide. Ellers er alternativet bare, at man fås sig en amerikansk iTunes-konto.

iTunes 10.3 kan hentes her: www.apple.com/itunes/download/

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.