Apple har fjernet iPod Nano og iPod Shuffle fra deres butikker og hjemmeside. iPod Nano blev lanceret i september 2005 og er i alt kommet i syv generationer, men er ikke blevet opdateret siden oktober 2012. iPod Shuffle blev lanceret i januar 2005 og er i alt kommet i fire generation, men er ikke blevet opdateret siden september 2010. Det er med andre ord to gamle produkter der nu ryger ud af Apples sortiment. Formodentligt fordi salgstallene de sidste år har været for lave til at det gav mening at opdatere dem og nu altså beholde dem i sortimentet.

Den eneste iPod der er tilbage i Apples sortimentet er iPod Touch, der ved samme lejlighed har fået en ny pris og mere lagerplads.

Den første iPod blev lanceret i oktober 2001. En produktlancering der resulterede i en total omvæltning for Apples forretning, og var startskuddet til alle de mobile produkter vi ser i dag.

iPodens salgstal toppede i 2008, men efter lanceringen af først iPhonen og siden iPaden er det kun gået ned ad bakke for den ikoniske musikafspiller. Udover den klassiske model har Apple over årene lanceret forskellige varianter af iPoden. Tilbage er altså kun iPod Touch, der endda mere minder om en iPhone end en iPod.

Vil du have en iPod Nano eller iPod Shuffle er det altså ved at være absolut sidste chance. De kan sikkert findes i diverse butikker lidt endnu, men herefter er det slut.