I USA tester en butik lige nu, en lille kortlæser der kan kobles til en iPhone via jackstikket (til høretelefonerne).

Processen er at man kører kortets magnetstribe gennem kortlæseren og derefter skriver sin underskrift på iPhonens skærm, hvor beløbet i forvejen er tastet in af personalet i butikken. Man kan også skrive sin email-adresse og få tilsendt kvitteringen via mail. Denne kvittering indeholder ud over de normale informationer også et kort med butikkens placering.

Ideen er at butikkerne ikke skal anskaffe sig en almindelig kreditkort-terminal, men kan bruge iPhonen og dermed spare penge. Et vigtigt, for ikke sige essentielt, aspekt ved kreditkort-betalinger er sikkerheden og her kan man nok have sin tvivl ved denne procedure, hvor en del at transkationen foregår på en så "simpelt" enhed som iPhonen. På en anden side, kan man jo allerede købe via normal netbetaling også på sin iPhone, hvor man endda skal skrive sit kortnummer, så på den måde, må proceduren med en ekstern enhed der aflæser kortdata være mere sikker.

Kilde: Coolhunter

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.