iPhonen er en gigantisk pengemaskine, som sætter samtlige telefonproducenter grundigt på plads. iPhonen står for næsten 40% af det overskud, der er blevet genereret i mobilindustrien i første halvdel af 2010. 40% er et helt vanvittigt tal, når man kigger på, at der kun er blevet solgt 17 millioner iPhones i perioden. 17 millioner iPhones er en del, men det blegner fuldstændigt i forhold til, at der totalt set blev solgt 607 millioner mobiltelefoner. De tre største producenter; Nokia, Samsung og LG har tilsammen solgt 400 millioner telefoner. Ud af det totale antal solgte telefoner udgør iPhonen med andre ord under 3% af salget. Det er imponerende at en markedsandel på 3% kan resultere i, at man sidder på 40% at branchens overskud. Apples overskud på iPhonen er større end de tre største producenter til sammen, der kun har 32% af overskuddet.

I 2008 sad iPhonen på 20% af branchens overskud og i 2009 på 32% af overskuddet, så det er en tydelig tendens vi kan ser; iPhonens andel af overskuddet i branchen er stigende.

Det man også skal bide mærke i på diagrammet herover er, at gruppen andre, er nogenlunde lige stor når det drejer sig om markedandel (31%) og andel af overskuddet (29%). Denne gruppe dækker blandt andet over selskaber som RIM og HTC, der altså ikke i samme grad som de tre største har indtjeningsproblemer.

Problemerne hos Nokia og LG er så massive, at begge selskaber har fyret deres topchef inden for en uge. Jeg tror ikke at nogen hos hverken Nokia eller LG (eller andre steder for den sags skyld) for tre år siden havde troet, at Apples nicheprodukt, iPhonen, for alvor ville betyde noget for indtjeningen i branchen - og da slet ikke, at Apple ville tjene flere penge på iPhonen end markedets tre største producenter til sammen.

Kilde: CNN (Fortune)

Scroll ned for at se kommentarer