Apple har præsenteret regnskabet for fjerde kvartal 2016, og det ser ud til at det vigende salg er vendt. iPhonen er mere populær end nogensinde og oplever dobbeltcifrede vækstrater i blandt andet Vesteuropa og USA.

Omsætningen nåede $78,4 milliarder hvilke er en stigning på 3% sammenlignet med samme kvartal året før. Det er den største kvartalsomsætning nogensinde i Apples historie. Overskuddet endte på $17,9 milliarder, hvilket er 3% lavere end samme kvartal året før.

Rekordsalg af iPhones

Det gode regnskab skyldes i stor udstrækning rekordstort salg af iPhonen. Hele 78,3 millioner iPhonen blev der langet over disken i årets sidste tre måneder. Det er stigning på 5% i forhold til samme kvartal året før. Det går rigtigt godt for iPhonen, der oplever et nyt boom i populariteten. I USA, Canada, Vesteuropa, Australien og i Japan er salget steget med tocifrede procent og i flere lande endda mere, oplyser Apple.

Også salget af Apple Watch blomstrer. Apple kommer ikke med eksakte salgstal, men oplyser at salget i kvartalet har sat ny rekord og overgået Apples forventinger, hvorfor Apple ikke har kunnet producere nok ure til at klare efterspørgslen.

Godt salg af Macs - iPad-salget falder igen

Salget af Macs nåede 5,4 millioner (+2%) mens salget af iPads faldt til 13,1 millioner (-19%). Apple oplyser ikke salgstal for Apple TV, men noterer at salget af Apple TV er faldende.

Det går også godt for Apples "services"-kategori, der dækket salg i App Store og iTunes Store mv. Salget i denne kategori endte på $7,17 milliarder i kvartalet, hvilket er en stigning på 18%. Dermed omsætter Apples tjenester nu lige så meget som Apples slags af Macs. Apple oplyser at de regner med at kunne fordoble salget af services i løbet af fire år.

Markedet har taget godt imod Apples regnskab, og efter børsens lukketid er Apples aktier steget med 3%. Apple oplyser, at de forventer en omsætning på $51.5–53.5 milliarder i indeværende kvartal.