I dag er det 7 år siden, Steve Jobs tog hele mobilbranchen med bukserne nede, da han præsentere iPhonen på Macworld-messen den 9. januar 2007. Resten er historie. På kun syv år er flere giganter bukket under, mens andre omvendt er strøget til tops.

Today, we're introducing three revolutionary products. The first one is a widescreen iPod with touch controls. The second is a revolutionary mobile phone. And the third is a breakthrough Internet communications device. So, three things: a widescreen iPod with touch controls, a revolutionary mobile phone, and a breakthrough Internet communications device. An iPod, a phone, and an Internet communicator. An iPod, a phone...are you getting it? These are not three separate devices. This is one device. And we are calling it iPhone. Today, Apple is going to reinvent the phone.Steve Jobs

Den første iPhone var til at starte med kun tilgængelig i USA, men kom dog senere i en god håndfuld lande mere. Flere fremsynede danskere sprang også på vognen, men først i sommeren 2008 kunne iPhonen officielt købes i Danmark, da Telia som de første (og dengang eneste) fik en aftale med Apple. Efterhånden er Apple på 7. generation af iPhonen, der er gået fra nicheprodukt til at være allemandseje. Faktisk i en grad, så iPhonen med stor margin er verdens mest solgte smartphone. Det varer ikke længe, før Apple passerer 500 millioner solgte iPhones.

I starten blev iPhonen mødt med heftig kritik. Der var næsten ikke det, der ikke var galt med den. I virkeligheden var det kritikerne, der ikke forstod, hvad det handlede om, men bedømte den på et forkert grundlag. Et af de mange kritikpunkter var for eksempel det manglende fysiske tastatur, som BlackBerry havde. I dag kan ingen forestille sig en smartphone med fysisk tastatur, og man behøver bare kigge på netop virksomheden BlackBerry for at se pointen ført ud i livet.

Senere kom der mere substans og rimelighed i kritikken, så som antenna gate og manglende LTE i den europæiske iPhone. Den kritik byggede på saglighed, og ikke uvidenhed, som den gjorde til at starte med. iPhonen er langt fra perfekt, men man har hele tiden kunne følge en rød tråd i Apples forsøg på at perfektionere den.

Ingen kan tage fra iPhonen, at den har ændret mobilbranchen, og at dem der kunne se ideen med den nye enhed (såsom Google og Samsung), er blevet belønnet rigeligt, mens dem der ikke kunne, i dag kæmper for livet. Meget kan man sige om iPhonen. Man kan elske den, eller man kan hade den. Men man kan ikke ignorere den, for den har sat sit tydelige fingeraftryk på alle de smartphones, der sælges i dag.

Tillykke med de 7 år.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.