John Strand, manden bag Strand Consult, har udsendt en ny analyse, hvor han går iPhonen efter i sømmene. Analysen hedder "The moment of truth: a portrait of the iPhone," og er på ikke mindre end 105 sider.

I rapporten opsummere John Strand de 10 største myter omkring iPhone. Det vil sige 10 ting John Strand mener er forkerte.

De 10 største iPhone-myter ifølge John Strand

1. iPhonen driver datatrafik til mobiloperatøren netværk
2. iPhone hjælper virksomheder med at tiltrække nye kunder
3. iPhonen er en god forretning for mobiloperatører
4. iPhonen dominerer markedet for mobiltjenester
5. App Store er en kæmpe succes, som har revolutioneret markedet for tjenesteydelser
6. Der er penge at tjene ved at udvikle applikationer til iPhone
7. Det er iPhone-kunder, der genererer det meste datatrafik for mobile enheder
8. iPhonen har en stor markedsandel
9. iPhonen var den første mobiltelefon med en berøringsfølsom skærm
10. iPhonen er en teknologisk avanceret mobiltelefon

John Strands fejl skriger til himlen

Jeg vil ikke gå alle punkterne i gennem, da langt de fleste åbenlyst skriger til himlen, hvis man følger lidt med i hvad der rør sig på iPhone-området - og det skulle jeg da mene at både eg selv, og en stor del af læserne gør. En søgning her på iPhoneguide, burde da også kunne frembringe artikler der eftersiver det meste, men lad mig alligevel komme med et par eksempler. AT&T har for eksempel udtalt, at:

"Den dag iPhone 3GS blev lanceret, var den bedste salgsdag nogensinde for vores AT&T-butikker og vores hjemmeside, att.com, havde sin største ordredag nogensinde ..."

"For fuld andet kvartal, fik AT&T 2,4 millioner iPhoneaktiveringer. 35% af disse aktiveringer var fra nye kunder."

Generelt set tjener AT&T flere penge på hver iPhone-kunde end den gennemsnitlige kunde og jeg skulle da også mene, at en enkelt eller to tjener gode penge på iPhone-udvikling. Selv gennemsnitlige udviklere, kan lave en rigtig god fortjeneste i App Store.

John Strand, Strand Consulting

For dem der ikke kender John Strand, så er har stifter af et mindre konsulentfirma med speciale i teleanalyse, og hans kunder er først og fremmest teleoperatører over hele verden. Han er ofte i medierne, fordi han altid er god for en smart, provokerende og farverig kommentar, der dog oftest er mere form end indhold. En telebranchens svar på Don Ø kunne man kalde ham. I iPhone-kredse er han mest kendt for at komme med den ene forkerte spådom efter den anden. Han har altid haft et åbenlyst problem med Apple og iPhonen, men at han ligefrem gider skrive 105 sider om emnet, havde jeg ikke troet.

Internationalt ry

John Strand er efterhånden også ved at oparbejde sig et navn internationalt i iPhone-kredse, blandt andet i en blog hos CNN Money, Brainstorm Tech. Det startede for alvor sidste år, hvor han for første gang kaldte iPhonen for "Mobiltelefonens svar på Paris Hilton" i sin rapport IPhone - an operator's worst friend…, hvori har forsøger at overbevise teleoperatørerne om, at de skal holde sig fra iPhonen.

En påstand han gentager i en video, hvor han på en telemesse bliver interviewet af "Mobile Industry Review" (se øverst).

"John Strand" på Google

Hvis man ulejliger sig med at se den til ende vil man se, at John Strand fortæller, at han i de 14 år, hvor han har været teleanalytiker, aldrig har begået en fejl. Vi lader den lige stå lidt: John Strand har aldrig begået en fejl! Normalt skal man hold sig fra folk, der i den grad mangler selverkendelse. Han siger da også selv at det lyder arrogant og opfordrer intervieweren til at google ham. Da han i sin tid udtalte ovenstående, var det øverste resultat i Google på "John Strand" en side med overskriften "Master of bullshit consulting", hvori har fik mindre pæne ord med på vejen. Siden er dog desværre ikke længere tilgængelig, så søger man på Google nu, handler de fleste resultater der kommer frem, om hans fejlslagne iPhone-analyser.

Du kan selv erhverve dig et eksemplar af John Strands analyse her.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.