Om under 2 uger skyder Apple årets WWDC-udviklerkonference i gang. Traditionelt vil Apple benytte lejligheden til at lancere ny hardware, selvom det ikke altid der tilfældet.

I flere år lancerede Apple årets nye iPhone på WWDC, men sidst år gjorde de eksempelvis ikke. iPhonen er ganske enkelt blevet så stor og mainstream, at den ikke passer ind på et nørdet event som en udviklerkonference. Den kan sagtens trække opmærksomhed nok på et specielt event kun om iPhonen. Og omvendt vil en iPhone-lancering på WWDC stjæle opmærksomheden totalt fra det det i virkeligheden handler om på WWDC; software-udvikling.

Derfor får vi med stor sandsynlighed ikke en ny iPhone præsenteret på WWDC. Vi får til gengæld præsenteret en ny udgave af iOS, og en masse nye muligheder for udviklerne at gå hjem med. Lanceringen af den nye iPhone kommer så senere på året - formodentligt i september eller oktober.

Det eneste der kan ændre på det er, hvis der er noget helt unik ny hardware i den nye iPhone, der skaber nogle helt specielle muligheder for udviklerne. I såfald vil Apple nok vælge alligevel at præsentere den nye iPhone og de nye muligheder. Alt tyder dog på, at den næste iPhone vil være en såkaldt S-model uden de helt store nyheder, men "bare" med bedre specifikationer. En iPhone der er bedre, men kan det samme, behøver udviklerne ikke have information om.

Kommer der ny hardware på WWDC vil det derfor formodenligt ikke være en iPhone men snarere nye Macs eller Apple TV. Eller måske et iWatch, hvis man er rigtig optimistisk.

WWDC13 stater mandag den 10. juni.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.